Boros matiné, boat show és strandbuli – balatoni programok a hétvégére

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 31. 12:14

A Szent György-hegyen családi matinéra, Siófokon fergeteges strandpartikra, Kenesén hajókiállításra, Alsóörsön búcsúba várják a látogatókat.

A Balaton-pártiak azt mondják, addig tart a szezon, amíg jó az idő. A hétvégére szóló meteorológiai előrejelzések kedveznek a szabadtéri eseményeknek, ezekből szemezgettünk.

Szeptember 3-án először rendezik meg a Szent György-heti Matinét, amely a Szent György-hegy hajnalig borostúra „napközbeni kistestvére". Tíz hegyi pince versenygyőztes nedűkkel, kísérőként jó falatokkal várja szombaton déltől este 8 óráig az érdeklődőket, társasággal, barátokkal, családdal. Tekézés a Zöldülő teraszon, kóstolás a Hóbor Pincénél, pingpong a Horváth Pincénél, zenés gyerekprogram a Borbolt a völgyben kertjében, betérő a Pap Wines vega lakáséttermébe, borkekszek és frizzante a Killer Pince romantikus kertjében – hogy csak néhányat említsünk a gazdag borturisztikai esemény állomásai közül.

A Szent György-hegyi Matiné egyik helyszíne lesz a Horváth Pince

Fotó: Horváth Pince

Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítását is ezen a hétvégén rendezik meg. A pénteken kezdődő, háromnapos Balaton Boat Show helyszíne a Kenese Marina Port kikötője lesz, ahol együttesen 90 hajóval jelennek meg a gyártók és a forgalmazók. A kínálat körülbelül 40 százalékát teszik ki a különböző vitorlások: a 45 lábas nagyhajóktól a közepes méretű 35-38 lábasokon át a sportvitorlásokig az egész árbocos kínálat felvonul. A jól ismert hazai márkák mellett nemzetközi hajókkal is találkozhatnak a nézők, többek közt egy olyan 45+ lábas katamaránnal, amelynek dimenziói már egy tágas nyaraló érzését keltik.

Az egyre népszerűbb elektromos hajókból sem lesz hiány, amiként gumicsónakokból se. A szervezők szerint vízi sporteszközök arzenálja várja a látogatókat, és technikai újdonságokkal is találkozhatnak a vitorlázás megszállottjai.

90 hajót lehet majd megnézni a háromnapos Balaton Boat Show-n

Fotó: Balaton Boat Show

Fergetes bulival zárja a főszezont a siófoki Plazs. Péntek este Dj Dominige és Dj Tomx kezdi a programot, éjjel 11 órakor a már élő legendának számító Korda György, Balázs Klári, továbbá Csordás Tibi varázsolja el a slágerkedvelőket. Szombaton este 10-től vasárnap hajnali 4-ig a Plazs arénájában Metzker Viktória Friends w /BSW zenéje tölti be a város nagystrandját.

Változatos programokra invitál a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület. A lovasi kikötőben szombaton este Mezei Szilárd improvizatív zenész szólókoncertje ígér maradandó élményt. Aki pedig egy igazi búcsú hangulatát szeretné átélni, vasárnap feltétlenül látogasson el Alsóörsre.