Top50 | Paár Attila: Az építőipar területén elnyert díjak után a turizmus és a szállodaipar elismeréseire pályázunk

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. május 09. 16:28

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. alapító tulajdonosa, ügyvezetője először szerepel a turizmus top 50-e között.

Három különböző lokációban három különböző vendégkört megcélzó szálloda tartozik a West Hungária Bau portfóliójába a Győr–Budapest–Keszthely tengelyen. „Mindhárom hotel esetében pozitív tapasztalatokat, akár a 2019-es turisztikai csúcsévet meghaladó forgalmat hozott 2023" – értékelte az elmúlt esztendőt Paár Attila.

Az Andrássy úton lévő, 41 szobás, négycsillagos Alice Hotelnak 2022 októbere óta üzemeltetői. A budapesti turistaforgalom erősödésének, valamint a ház elhelyezkedésének, színvonalának és egyedi miliőjének köszönhetően mind az árbevétel, mind a kihasználtság tekintetében 20 százalékos növekedést könyvelhettek el 2023-ban az előző évhez képest.

A négy csillag superior besorolású, 103 szobás ETO Park Hotel Business & Stadium megkerülhetetlen tényezője Győr turizmusának, az ipari park közvetlen szomszédságában található szálloda elsősorban a MICE-, business- és sportszegmensekben érdekelt. A Covid utáni időszak legnagyobb bevételnövekedését hozó 2022 eredményét kevéssel ugyan, de 2023-ban sikerült felülmúlni.

Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. alapító tulajdonosa, ügyvezetője

Fotó: Willingstorffer András

Keszthelyen 11 milliárd forintos beruházással 2022 szeptemberében nyitották újra a Hotel Helikont. Az immár négy csillag superior besorolású szálloda 176 szobával, közel 2500 négyzetméteres wellness-beauty részleggel, saját napozószigettel rendelkezik. A város kínálatában minőségi ugrást jelentő hotel a nyári hónapokban elérte korábbi kihasználtsági mutatóit, kiemelkedő átlagárak mellett, a második fél évre töltöttsége meghaladta a 65 százalékot. A Helikon tavaly elnyerte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 2023 legígéretesebb üzleti turisztikai fejlesztése különdíját a Business Excellence versenyen.

A teljeskörűen felújított szálloda szolgáltatásait jól kiegészíti a közvetlen szomszédságában nyár közepén átadott Helikon Teniszcentrum. A nemzetközi és profi versenyek megrendezésére alkalmas multifunkcionális sportközpont a Davis-kupával debütált. A vállalat az elmúlt 25 évben számos turizmussal összefüggő beruházásban vett részt kivitelezőként, jelenleg a geszti Tisza-kastély felújításában vállalnak szerepet. A projekt jó ütemben halad, a kastély, a tiszttartó ház és a kripta december végére építészetileg elérte a 95 százalékos készültséget, átadása 2024 tavaszán várható.

„Szállodáink üzemeltetésében a megfelelően képzett és szakmája iránt elkötelezett munkavállalók megtalálása jelenti a kihívást" – nevezte meg legnagyobb nehézségüket Paár Attila. Éppen ezért a West Hungária Bau turizmusstratégiájában fontos elem az elhivatott és jól képzett szakemberek alkalmazása, a versenyképes bérek biztosítása mellett a megfelelő munkakörnyezet kialakítása. Együttműködnek különböző oktatási intézményekkel, gyakorlati helyet nyújtva a tanulók számára. Kiemelten kezelik a munkavállalók szervezeten belüli fejlődését. Keszthelyen alapító tagjai lettek az Ágazati Képző Központnak.

„Az elmúlt év tapasztalatai alapján bizakodóak vagyunk a 2024-es évet illetően" – hangsúlyozta a cégcsoport tulajdonosa. A több mint egy évtizede működő ETO Park Hotelt teljeskörűen felújítják, szolgáltatási körét medical wellness vonalon bővítik. Továbbá előkészítés alatt áll az új, elsősorban az üzleti szegmenst megcélzó vidéki szállodájuk megnyitása 2024 végére.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Paár Attila 1992-től egyéni vállalkozó, 1997-ben alapítja meg a West Hungária Bau Kft.-t. A cégirányítás mellett napi szinten figyelemmel kíséri a teljes körű generálkivitelezést, a vállalat saját acélprofilgyártását. A cégcsoport jelentős részt vállalt műemléki felújításokban is (például Várkert Bazár, Budavári Palotanegyed, Magyar Állami Operaház, Bodajki Vadászkastély, Károlyi−Csekonics-palota). Az ETO Park Hotelt 2020, az Alice Hotelt és a Hotel Helikont 2022 óta üzemelteti. Megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét és a Győr díszpolgára címet.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.