Hórukk – amatőr síkupa a Tátrában

Forrás: turizmus.com

 2018. január 24. 17:41

Január 18-21. között több mint 160 résztvevővel rendezték meg a XVI. EUB Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságot Tátralomnicon.

A verseny a Lupus-Travel szervezésében, a Szlovák Turisztikai Képviselet valamint a Magyar Síakadémia támogatásával és segítségével jött létre. A rendezvény résztvevőit az EUB biztosította.

Az esemény első két napján lehetett ismerkedni a pályával, illetve az abszolút kezdők a Magyar Síakadémia lelkes és szakértő csapatától tanulhatták meg e téli sport alapjait és titkait.

A tátralomnici sípálya

Fotó: turizmus.com

Szombat reggel aztán kikerültek a kapuk a Magas-Tátra egyik legjobb pályájára  - melyet a szervezők teljes egészében a rendezvényre zártak le, és a szikrázó napsütésben megkezdődhetett a verseny. A résztvevők 13 kategóriában mérhették össze tudásukat, s a végén a Családi Kupát is kiosztották, melyre azon családok nevezhettek, ahol legalább 3 családtag ért el érvényes eredményt.

A rendezvény bázisa a felújított, négycsillagos Horizont Resort Hotel volt Stará Lesná községben. A szálloda 3 km-re található Tátralomnictól, és gazdagon felszerelt wellness részleggel várta minden nap a lejtőkön megfáradt síelőket. Persze a szervezők sem bízták a jókedvet a véletlenre. Minden este DJ és koncert várta a résztvevőket. A díjkiosztó sztárvendége Takács Nikolas volt, míg az első este meglepetés vendége St. Martin.

A boldog első helyezett a Lupus-Travel kupáján

Fotó: turizmus.com

De azok is találtak maguknak bőven programot, akik nem kötötték fel a léceket. A Magas-Tátra második legmagasabb csúcsa, a Lomnici-csúcs hótaposóban is elérhető. Kabinos felvonórendszer repíti a kirándulókat 2600 méter magasságba, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé.

Már szervezés alatt a Hórukk 2019, ahol ismét az EUB ügyel a résztvevők biztonságára.