Megújult a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja

Forrás: turizmus.com

 2018. május 17. 10:54

Számos új funkcióval született újjá a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja a napokban. Az átalakítás célja elsősorban a felhasználói igényeknek való megfelelés és az online jegyértékesítéshez szükséges felület kialakítása volt.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság három megyében látja el az állami természetvédelmi feladatokat. Az új honlap az Igazgatóság alapfeladatainak megfelelően egyaránt segíti a térségbe kirándulást, túrát szervező turistákat, bemutatva a Bükk, a Mátra, Nógrád és a Bükki és Hevesi sík egyedi természeti és épített örökségét és a kapcsolódó kirándulási és túralehetőségeket, valamint mutatja be az Igazgatóság szakmai munkáját a természetvédelem, környezeti nevelés és ökoturizmus terén.

Az új honlapon a térségbe kirándulást tervező vendégek tájékozódhatnak a BNPI által javasolt útvonalakról, térképpel, szintgrafikonnal és a túrához szükséges, több formátumban letölthető GPS trackekkel segítve a felhasználókat. A javasolt útvonalak között részben a BNPI tanösvényhálózata, részben pedig ezen felül kínált útvonalak is elérhetőek lesznek, az Igazgatóság a következő időszakban minden héten tervezi minimum egy új útvonal közzétételét.

Az Igazgatóság a következő időszakban minden héten tervezi minimum egy új útvonal közzétételét az oldalon

Fotó: bnpi.hu

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a pünkösdi hosszú hétvége utáni napokban indítja el a környezettudatos QARD-rendszert használó online jegyfoglalási rendszerét, amely lehetővé teszi az online jegyfoglalást a bemutatóhelyekre, valamint a BNPI által meghirdetett túrákra is. A Smart QR-kód alapú rendszerrel az egyre növekvő forgalom mellett is biztosítani tudja az Igazgatóság a minél gyorsabb belépést a bemutatóhelyekre, így a várakozási idő csökkentését azok számára is, akik a helyszínen kívánják csak a jegyüket megvásárolni. Az Igazgatóság a jegyrendszer kiválasztása során is a környezettudatosságot tartotta elsődlegesnek – éppen ezért olyan rendszert választott, amelynek használatához nem kell külön leolvasókészülék s nincs szükség a jegy kinyomtatására sem – elég, ha a vendégek az okostelefonjukon magukkal viszik az e-mailen megkapott QR-kódjukat a kirándulásra. Az Igazgatóság kedvezményes árú jegyekkel igyekszik ösztönözni a látogatókat az online jegyfoglalásra.

A honlap a megszokott www.bnpi.hu linken érhető el.


Kapcsolódó cikkek