Minden idők legnépszerűbb Vivicittája a hétvégén

Forrás: MTI

 2019. április 14. 16:23

Idén minden eddiginél többen, 31.293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futófesztiválra.

A verseny vasárnapi távjai a hosszabb futások kedvelőit várta.  A hétvége legnépszerűbb futamára, a 21 km-es félmaratonra egyéniben 8682 nevezés érkezett. Sokan közülük először tették próbára magukat: 1400 versenyzőnek ez volt élete első félmaratonja.

Reggel 9-kor Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa és Szabó Melinda a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese indították el a 21 km-es táv futóit a Margitszigeten.

A rajtellövők versenyeztek is a távon: Szalay-Bobrovniczky Alexandra trióban, Gulyás Gergely és Révész Máriusz egyéniben tették meg a félmaratont.

A technika idén is sokféle módon segítette a futókat és az érdeklődőket. A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is egyéni, személyre szabott videót kapott minden versenyző, így már nem csak fotókkal, hanem befutóvideóval is megőrizhető a futóverseny emléke. A szurkolók a rajtszámba épített chip segítségével követhették nyomon, hogy épp hol fut ismerősük. Ezen kívül vasárnap délelőtt akár otthonról is nézhető volt a verseny a Sport1 élő televíziós közvetítése és a stream segítségével.

A résztvevők a két nap alatt a nyolc különböző távon bizonyíthattak.