Nyitnak a turistaparadicsomok Ázsiában és Afrikában

Forrás: turizmus.com

 2022. április 07. 15:52

Felfutóban van a nemzetközi turizmus köszönhetően az átoltottság növekedésének a lakosság körében, és az ennek nyomán enyhítéseket bevezető kormányoknak. Az Emirates összegyűjtötte, milyen beutazási könnyítések várj a magyar utazók körében legnépszerűbb célországokban.

A járványhelyzet javulásával párhuzamosan a kormányok világszerte elkezdték lazítani, vagy akár teljesen el is törölni a beutazási követelményeiket. Ez tovább növeli az utazási kedvet, és segít újraindítani a nemzetközi turizmust is.

A korábban szigorú korlátozásokat alkalmazó ázsiai és afrikai országok is egyre nagyobb számban várják a turistákat.

A magyarok számára már több népszerű úti cél is elérhető, ahová nem kell negatív PCR-teszt, elég a teljes átoltottságot igazoló tanúsítvány. Ilyen desztináció például India, a Maldív-szigetek, Mauritius, Sri Lanka, Kenya és a Seychelles-szigetek is.

Emellett a Nepálba, Bangladesbe vagy Pakisztánba, illetve május 1-től az Új-Zélandra utazók számára sem kötelező a negatív PCR-teszt.

De több más népszerű turistaparadicsom is enyhített a korlátozásain. Az Emirates összegyűjtötte a legnépszerűbb úti célok jelenleg érvényben lévő beutazási szabályait:

Úticél PCR-teszt kötelezettség a teljesen átoltottaknak Karantén kötelezettség Emirates járatok száma

Bangladesh

Nincs

Nincs

heti 24

Dubaj

Nincs

Nincs

heti 5 Budapestről

India

Nincs

Nincs

heti 170

Kenya

Nincs

Nincs

heti 10

Maldív-szigetek

Nincs

Nincs

heti 30

Mauritius

Nincs

Nincs

heti 7

Seychelle-szigetek

Nincs

Nincs

heti 10

Srí Lanka

Nincs

Nincs

heti 28

Új-Zéland

Nincs (május 1-től)

Nincs

napi járatok

Indonézia - Bali

Egy induláskor 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, egy minimum 4 napra ugyan abba a hotelbe szóló foglalás, PCR-tesztelés érkezéskor a reptéren, és a hotelben a 3. napon

Nincs

heti 5

Fülöp-szigetek

Egy induláskor 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt

Nincs

heti 13

Phuket

Nem szükséges indulás előtti PCR teszt, reptéri érkezésnél gyorsteszt

Nincs

heti 11

Bangkok

Nem szükséges indulás előtti PCR teszt, érkezés után, a már előre lefoglalt szálláson kötelező a tesztelés, majd az érkezéstől számított ötödik napon az utasnak saját maga kell végeznie egy antigén tesztet

Nincs

napi 3

Vietnám

Induláskor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt

Nincs

heti 4

Dél-Afrika

Egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt

Nincs

heti 16

Zimbabwe

Egy 48 óránál nem régebbi PCR teszt

Nincs

heti 6

 

Az enyhítésekkel párhuzamosan az Emirates újraindította legtöbb járatát, sőt, egyes útvonalakon a növekvő kereslet miatt már sűríti a járatait, illetve 27 úti célra visszaállítja a forgalomba a népszerű A380-as óriásgépeit is.

A megnövekedett utazási igény alapján az Emirates jelenleg heti 5 járatot üzemeltet Budapestről Dubajba, ahonnan már több mint 120 célállomás érhető el kényelmes átszállással. Ráadásul, a javuló járványhelyzetnek köszönhetően Dubajban is könnyítettek a beutazás feltételein, így az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára már nem kötelező a PCR-teszt.