Sajtóút a Rough Guide útikönyv frissítése céljából

Forrás: MTÜ

 2016. június 30. 21:23

A Magyar Turisztikai Ügynökség londoni képviselete valamint az Észak-magyarországi és Nyugat-dunántúli RMI-k látták vendégül John Malathronast, a Rough Guide útikönyv íróját május 19-29. között magyarországi látogatása során.

A Rough Guide az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb és legnagyobb példányszámban eladott útikönyve. Célcsoportja elsősorban a „hátizsákos turisták”, akik a kedvező árú szálláshelyeket, étkezési és szórakozási lehetőségeket keresik. Az könyv 3 évente kerül kiadásra, angol nyelven 25.000 példányban érhető el nemzetközileg, valamint kínaiul plusz 7000 példány kerül a boltokba.

Az író 2013 után idén ismét hazánkba látogatott, hogy frissítse a „Rough Guide to Europe on the budget” útikönyv magyarországi fejezetét. Idén Budapesten túl Egerbe és Sopronba látogatott el személyesen. Itt tartózkodása alatt felkereste azokat a szálláshelyeket, éttermeket, szabadidős szolgáltatókat és szórakozóhelyeket, amelyek már korábban is szerepeltek a guide-ban, illetve a régiók és helyi Tourinform-irodák segítségével megismerte az újdonságokat, amelyekkel kiegészítésre kerül a 2015-ös könyv. Sajnos arra nem volt lehetőség, hogy minden a könyvben szereplő települést felkeressen, ezért több régió is távsegítséget nyújtott a meglévő kézirat frissítésében.

A frissített útikönyv 2017 tavaszán jelenik meg és segíti majd olvasóit Budapest, Szentendre, Eger, Debrecen, Kecskemét, Szeged, Pécs, Siófok, Badacsony, Keszthely és Sopron felfedezésében.