Új bakancsos és kerékpáros túraútvonalak Stájerországban

Forrás: turizmus.com

 2015. május 12. 16:02

Két új túraútvonalon fedezhetik fel Stájerország szépségét a kerékpáros turisták. Az útvonalon végighaladók a kulturális látnivalók és természeti kincsek mellett megkóstolhatják a helyi kulináris finomságokat, és az itt élőket is megismerhetik.

Az Ausztria Zöld Szívének nevezett tartományban tovább gazdagodik a bakancsos és kerékpáros infrastruktúra. Ahogy megszokhattuk, ezúttal sem „csak" az emelkedőkről és leküzdött távolságokról van szó, az új felfedezőtúrákat úgy alakították ki, hogy Stájerország nyári kínálatába, természeti értékeibe, történelmébe, az itt élők mentalitásába is bepillantást nyújtsanak.

 

A „Gleccsertől a borig gyalogos túraútvonal" északi útvonala a Dachstein hegyállomástól indul és Bad Radkersburgig vezet, 33 szakaszon keresztül 552 kilométernyi távolságot ölel fel. A Dachstein hegyállomástól és Leibnitzig vezető déli útvonal 23 szakaszának hossza 403 kilométer. Egy három szakaszból álló részt csak 2015 júniusában nyitnak majd meg a turisták előtt.

A „Stájer borvidék kerékpártúra" nyolc szakasza összesen 399 kilométer hosszan kanyarog,  az útvonal mentén bárhol nekivághatunk. A Grazot, Hartberget, Radkersburgot és, Deutschlandsberget érintő körtúra kiinduló és végpontja Leibnitz.

A www.steiermark.com oldalon régiók szerint lehet válogatni a kerékpáros szálláshelyek közül.