Elköszön a helyettes államtitkár

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 14. 22:04

A távozó turisztikai helyettes államtitkár megköszöni a szakma együttműködését.

Kedves Kollégák,

Amint arról valószínűleg már értesültek, közel két év után megválok a turizmusért felelős helyettes államtitkári tisztségemtől.

Ez alkalomból kérem, engedjék meg nekem, hogy megköszönjem támogatásukat és munkájukat, amellyel a közös gondolkodást segítették.

Évről évre erősödik, fejlődik a hazai turizmus-gazdaság, szépül az ország, térségek alakulnak újjá az értük munkálkodó szakemberek tudásának köszönhetően, hogy megfeleljenek a gyorsan változó belföldi és külföldi utazói igényeknek. A statisztika is bizakodóvá tesz minket, és az elmúlt évek minden tanulságával felvértezve, megerősödve tekinthetünk a jövőbe, s versenyben maradhatunk a világ leggyorsabban fejlődő iparágában.

Az eddig elért eredmények Önöket dicsérik. A szakmaiság és a minőség elkötelezettjei újjávarázsolják és sikeressé teszik Magyarország imázsát és új küldő országokat hódítanak meg. Nekik köszönhetően mi, hazai vendégek is rácsodálkozhatunk és töltekezhetünk szülőföldünk szépségeiből.

A szakmai együttgondolkodás letisztázott egy Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, bontott üvegek szellemét is palackba zárta, sikeressé tette a SZÉP kártya programot, s megalapozta a 2014 - 2020 időszak fejlesztési programját. Az egészségturizmustól, a vendéglátáson, a kulturális turizmuson és a természetjáráson át, az akadálymentes turizmusig termékfejlesztésbe kezdtünk, annak érdekében, hogy a jövőben új küldő piacok tehessék magabiztossá és stabillá Magyarország turizmusát.

A megkezdett programok folytatása, és az új kihívások, a jövőben a Nemzetgazdasági Minisztérium elkötelezett szakértőinek együttműködésével, dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkárra várnak, hogy a turizmus ügyét támogató Glattfelder Béla Államtitkár Úrral közösen, új munkahelyek létrejöttét segítsék és a vendégfogadásnak köszönhetően falvak, városok, régiók fejlődhessenek közösségben és gazdasági mutatóikban egyaránt.

Kívánok Önöknek a versenyképesség és a minőség érdekében a jövőben is jó munkát és felkészült kollégákat, innovatív ötleteket és persze sok, elégedett vendéget!

Horváth Viktória