Bor, mámor, Burgerland

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 18. 18:02

Az élvezetek régiójának is nevezett osztrák tartományban az ősz a különleges gasztronómiára és egyedi borkínálatra épülő fesztiválok ideje.

Szeptember 27-én rendezik meg a kizárólag Burgenlandban készített Uhudler Újbor Fesztivált, szeptember 27. és 29. között a Művészet, sütőtök és boros pince élmények nevet viselő programsorozatot, október 4-én a Hurkafesztivált, október 10. és 12. között a Libafesztivált, melyet október 12-én a Gesztenyefesztivál követ.

 

A régiót keresztülszövik a kerékpárutak, melyekből csak a Fertő-tó környékén 970 kilométer található. Burgenland nemcsak a legnaposabb, hanem a leglaposabb tartomány is egyben, így a terepviszonyok kevésbé veszik igénybe a bringások erejét. Ugyanezeket a távokat meg lehet tenni hajtánnyal, segwayekkel és quadokkal is.

Gyalog-, lovas- és kenutúrákra ajánlott helyszín a magyar-osztrák határon elterülő Fertő–Hanság Nemzeti Park, amely nem csupán nádkaréjjal, szikes, sós vízzel és mocsaras területekkel rendelkezik, hanem élőhelye több mint háromszáz madárfajnak.

Burgerland kulturális életének színe-java pedig kastélyokban és várakban, a St. Margaretheni kőbányában, a Pannonia Fieldsen vagy a mörbischi víziszínpadon kel életre.