Ismert dalokkal emlékezik az MTÜ március 15-én

Forrás: turizmus.com

 2022. március 15. 13:08

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával indított online Daloskönyvében most a március 15-i ünnephez kapcsolódó szerzemények is elérhetők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított, a YouTube-csatornán ünnepeink és jeles napjaink dallamai szólalnak meg újszerű feldolgozásban. A gyűjtemény azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekeljenek, dalainkat ne felejtsük el, ha kell, újra tanuljuk. A magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erővel bírnak. Nagy szükség van arra, hogy mindenki ismerje és magáénak érezze ezeket – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A közkedvelt és kevésbé ismert dalokat gyerekkórusok, valamint Tóth Gabi és Mező Misi éneklik.

 

Az egyedülálló kezdeményezés két karácsonyhoz kapcsolódó dallal indult, amelyeket már több mint 2 millióan néztek meg a YouTube-on. A dalok sora most két újabb, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékéhez kötődő zeneszámmal bővült (Kossuth Lajos azt üzente, Gábor Áron rézágyúja).

A dalokhoz videoklipek is készültek, amelyek modern képi világgal idézik meg a szabadságharc hangulatát. A klipeket a komáromi Monostori erődben forgatták hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével.

A Daloskönyv itt érhető el.