13 séf – 1 vacsora a Kolpingban

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 27. 12:11

A hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni egy rendezvénysorozattal: 13 séf készít el közösen egy hatfogásos vacsorát.

Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, most októberben az alsópáhoki Kolping Hotelbe érkezik a séf csapat.

A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segíti.

Az októberi vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek. A feladatot most a házigazda, Bán Lajos séf osztotta. Minden fogáshoz csupán néhány alapanyagot határozott meg. Ezeket mindenképpen fel kell használni, és bármit lehet hozzátenni. A határ a séfek fantáziája.

A vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek

Fotó: turizmus.com

Aggódni nem érdemes, nem egy kísérlet helyszíne lesz a Kolping Hotel panoráma étterme. A menüsort lepróbálták, kóstolták, finomítgatták. Így 13-án este hat, egymással is harmonizáló, izgalmas menüsor kerül a tányérokra.

Aki jegyet vált a rendezvényre, kóstolhat muflon és vaddisznó húst, szarvas bélszín, természetesen zöldségekből, fűszerekből is akadnak majd különlegességek. Még szerencse, hogy a fogások feltálalásakor a séfek maguk mondják el, hogy mi került a tányérra. Addig van idő gyönyörködni a remekművekben.

Mindezt a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kíséri 6 különböző borházból. A szervezők terve szerint a sorozat folytatódik, és október 13-án a Kolping Hotelben megtudhatják a következő helyszínt.

Kapcsolódó cikkek