A hét főbűnről elnevezett koktélokkal indítja második szezonját a Hilton tetőbárja

Forrás: turizmus.com

 2023. május 04. 16:27

A Hilton Budapestben található White Raven Skybar & Lounge egy rendkívül sikeres tavalyi első szezon után április 27-én elindította második szezonját, amelynek keretében sok minden megújult, például az étel- és az italválaszték.

A megújult italkoncepcióért Tóth István bar outlet manager és Simon István assistant bar outlet manager csapata felelt. A 7 koktélkülönlegesség a hét főbenjáró bűn latin nevét kapta, ezek a következők: Iracundia, Invidia, Superbia, Luxuria, Gula, Acedia és Avariata.

Az italok megjelenése, színe, hangulata és élménye is ezeket a bűnöket eleveníti meg. A "bűntudat" oldása az azt jelképező koktél elfogyasztása – írja közleményében a Hilton Budapest.

A hét főbűn egyike - koktél formájában

Fotó: White Raven

Az exkluzív champagne és a lenyűgöző borválaszték mellett az új és izgalmas koktélok szezonális ízeket és összetevőket tartalmaznak.

A signature paletta ritkán használt összetevőket, például citrushéjakból cukor által kinyert olajat (oleo) és fermentált ananászhéjat (tepache) tartalmaznak, hogy csökkentsék a hulladékot, és egyedi ízprofilt adjanak a koktéloknak.

Az italkínálat mellett a rooftop gasztronómiai kínálata is megújult, a csapat ismét egyedi és különleges bárételeket varázsol a tányérokra.

"Hatalmas lehetőség volt a minden érzékszervre ható exkluzív tetőbár étlapjának újragondolása. Az elmúlt időszakban az új koncepción dolgoztunk, a végleges menüt Graur Zoltán chef segítségével terveztük meg" – mondta Kanyó András, executive chef.

A Season 2 étlapjának középpontjában a bárételek szerepelnek, amelyek tökéletesen illenek egy könnyed rozézós estéhez, de prémium minőségű champagne-ok kíséretében vagy épp egy signature koktélt szürcsölve is különleges élményt nyújtanak.

A Budapest legmagasabb pontján fekvő, a Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő, ötcsillagos Hilton Budapest – amelyet a világ 10 legszebb panorámájú szállodájaként tartják számon – 8. emeletének liftjéből kilépve elénk táruló város látványa, a gasztronómiai különlegességek és az egyedi atmoszféra együtt felülmúlhatatlan élményt nyújtanak a fővárosba látogatók számára – emelte ki a szálloda.