A szlovák idegenforgalom rejtett gyöngyszemei a kastélyszállodák

 2011. október 05. 15:47

Tíz szlovák szálloda tagja a Historic Hotels of Europe láncnak, amely a történelmi múlttal bíró hoteleket fogja össze. Ezek mind elegánsak, művészien restaurált bútorokkal vagy a régiek másával berendezettek, romantikus környezetűek és több csillagosak.

A közelmúltban a budai Várban tartott sajtótájékoztatón, a szlovák szövetség képviselői hangsúlyozták: a kastélyszállodák részei kulturális örökségüknek, amelyek, ha nem is szobáik számával, de presztízsükkel emelik a szlovák idegenforgalom színvonalát.
A legtöbb ilyen hotel a Felvidéken található, így a nevük sem véletlenül magyaros. Az ötcsillagos, várkonyi Hotel Amade Cháteau Amade László báró kastélya volt valaha, ma magas színvonalú, francia rokokó stílusban berendezett kastélyszálloda, amelyben a török fürdőtől a VIP klubig, a boros pincétől a szivarszobáig minden megtalálható. Ahol csorog az arany a falakról, (meg a medencéről), a békák is koronát viselnek és cukorkaszínűek a székek – olvasható Nagyvendégi Éva ékes magyar nyelvű prospektusában. A magyar séf, Volenter István slow food-dal kecsegtet
A Belán lévő Hotel Cháteau Bela rusztikusabb épületben található. A pöstyényi Hotel Sandor Pavillon bájos wellness és üzleti szállodaként hirdeti magát, golffal, tenisszel és római fürdővel.