Egy falat Miskolc, egy korty Bükk a szombati Avasi Kvaterkán

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 03. 15:37

Egy falat Miskolc, egy korty Bükk – ez vár a látogatókra 2023. augusztus 5-én, szombaton a Kisavason, a soron következő Avasi Kvaterkán.

Az eseményen bemutatkozik a Bükki Kör, melynek tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni városuk, Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni. Ez a maroknyi nagyszerű vállalkozó úgy döntött, hogy közös erővel lendítik fel a város kultúráját, gasztronómiáját, gazdaságát, örömét és jólétét. Összeteszik tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni, hiszen a történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudnak újat mutatni. Nem is akármilyen újat, kiválót, emlékezeteset, egyedit.

Kik ők? A Leves és Borsod Burger, Il Baffo, Hotel Palota Lillafüred, City Hotel Miskolc, Renomé Café & Bistro, Avasi Borangolás, Avasi Kvaterka, Esszencia Borest, Tudomány és Technika háza, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Miskolci Borklub Egyesület, Sándor Zsolt és Barátai – mini bükki borfesztivál, Gallay Kézműves Pince, Gonda Borászat, Vadász Étterem és Panzió, Végállomás bistro&wine, Desszertem, Avalon Ristorante, The Club Avalon, Avasi kilátó kávézó, CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, Sub Rosa Cafe, Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár.

A poharakba 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek, fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidékkel, vendégül látják Tállyát és a Tali Tállyán rendezvénysorozatot, de a messzi vidékekről, például Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk. A borok mellett ott lesznek a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze nem csak alkohol folyik majd, szörpöket is kérhet a szomjas vendég, illetve a 383 the kopjary water ízesített vizekkel készül a szombati hacacáréra.

Az Avasi Présházban a rendezvénnyel együttműködő Bükk+ helyi borászait találjuk meg, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényeit.

Mindenkit vár a megszokott Kvaterka-hangulat a Kisavason

Fotó: Avasi Kvaterka/Facebook

Miskolc és a Bükk ízeit az Il Baffo pizzái és Avalon krémesei, a Borsodi Sajtműhely kecskesajtjai, A LEVES és Borsod Burger street foodjai, a Végállomás bistro&wine finomságai, a Desszertem nyalánksága és a Kvaterka Shop várva várt zsíroskenyér-variációi mutatják be.

Az elmaradhatatlan mókát és kacagást ezúttal egy kis kiegészítő is segíti: a Cardium buborékos italait egy „pezsgőpisztolyból” locsolhatják a játékos kedvű Kvaterkázók.

Természetesen ezúttal sem maradnak a látogatók zene nélkül: az Avasi Cellariumban 19 órától ZolioArt Projekt koncert, az Avasi Présházban 21 órától Latin Projekt koncert várja a táncra perdülő sokadalmat, levezetésképpen pedig utcabált rendeznek a „Találka téren” kryzával éjfélig. Akik viszont csöndesen kortyolgatnának, falatoznának és beszélgetnének, azoknak irány az Avasi Álom Pince, ahol lazulós chill hangulat várja őket pazar kilátással.

További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán találhatók.