Egyetem lesz az Edutus

Forrás: turizmus.com

 2018. július 26. 10:57

2017. novemberében az Edutus Főiskola teljesítette az alkalmazott tudományok egyetemévé válás feltételeit, így 2018. augusztus 1-jétől az intézmény Edutus Egyetem néven működik tovább.

Az Edutus jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben kezdte meg működését Tatabányán, azóta számos jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesített Tatán, és tervei között szerepel a területi expanzió folytatása.

Jelenleg 6 alapképzésre, 3 felsőoktatási szakképzésre, 2 mesterképzésre, 10 szakirányú továbbképzésre és számos felnőttképzésre jelentkezhetnek a hallgatók.

Az Edutus budapesti központja

 

Az Edutus a jövőbeni terveit, céljait a 25 éves jubileumi rendezvényre megalkotott Edutus50  intézményfejlesztési keretprogramban összesítette, amelyet a szakmai, gazdasági partnerekkel, az ágazati irányítókkal, a hazai közélet és a politika érintett vezetőivel közösen időről időre átalakít.