Bogácstól egészen Tiboldarócig lehet majd kerékpározni

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. december 16. 08:10

Bogács önkormányzata Harsány, Borsodgeszt, Sály, Tibolddaróc és Tard községekkel konzorciumban pályázott és nyert támogatást kerékpárút kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). A Harsány-Bogács szakasz része a fejlesztés alatt álló Miskolc-Eger kerékpárútnak.

A projekt keretében Harsány és Bogács között megvalósuló kerékpárút hossza 21,65 km, ebből a támogatásból megépülő vagy megújuló szakaszok hossza 11,2 km, saját erőből pedig 10,45 km-t jelölnek ki.

A fejlesztésnek köszönhetően Bogácsot kerékpárút köti majd össze Tibolddaróccal, érintve Tard látnivalóit is – az eredeti tervek szerint Tardnak csak szélét érintette volna a kerékpárút, de az időközben történt módosítással a település látnivalóinak megtekintésére is lehetőség nyílik a kerékpárosok számára.

Bicikliút épül Bogács és Harsány között

Fotó: 123rf.com

 

A Tibolddaróc-Tard-Bogács között megvalósuló kerékpárút kiépítésére született fejlesztési tervet a tervezett vonalon fekvő települési önkormányzatokból alakult konzorcium készíttette el. Ez a szakasz szerves része az Eger-Miskolc bükkaljai kerékpárút projekttervnek. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok mentén, a Bükkaljai borvidék hangulatos szőlőtáblái, dűlői között halad településről településre.

Az érintett települések számos egyedi értéket, turisztikai attrakciók és látnivalót rejtenek. A turisztikai szolgáltatások gazdag tárházát a helyi attrakciókkal, turisztikai szolgáltatásokkal, helyi termelőkkel, civilszervezetekkel kötött együttműködési megállapodások garantálják.

A térségben számos egy-két napos rendezvényt, fesztivált tartanak, ezek kerékpárral is kiválóan megközelíthetőek, ezáltal a vendégkör bővíthető.

 

A kerékpárút kialakítása hozzájárul az érintett bükkaljai települések turizmusának fejlesztéséhez, ennek köszönhetően az eddig turisztikai úti célként nem, vagy alig ismert falvak, községek felkerülhetnek a hazai turizmus térképére.