Gasztroarcok fogtak össze egy jótékonysági kampányban

Forrás: turizmus.com

 2020. december 20. 08:51

Gasztroarcok egy szebb karácsonyért elnevezéssel indul jótékonysági kampány. Célja, hogy szenteste azoknál is ünnepi menü kerüljön az asztalra, akik ezt nem tehetnék meg.

A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyekről. Az összegyűlt adomány-melegételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családok, egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók kapják meg december 24-én.

A szervezők emlékeztetnek, a 2020-as év sok szempontból nehéz helyzetbe hozta a vendéglátást és a vendéglátóhelyeket. A Gasztroarcok egy szebb karácsonyért kampány lényege, hogy egyszerre segítse a vendéglátó szektort és rajtuk keresztül azokat is, akik nehéz élethelyzetükből adódóan nem tudnak ünnepi menüt tenni az asztalra vagy épp munkájuk miatt nem tölthetik szeretteik körében a szentestét.

A kezdeményezéshez három budapesti (Beerstro 14, KEG Sörművház, Madhouse) és egy miskolci (zip's brewhouse) hely csatlakozott. A kampányban részt vevő helyektől december 16–22. között lehet közvetlenül megrendelni a karácsonyi menüket, amelyek a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A karácsonyi jótékonysági ételrendelés egyszerre segíti a nehéz helyzetben lévő vendéglátóhelyeket és a rászorultakat

Fotó: 123rf.com

"Az akció lényege, hogy karácsonyi menüt lehet rendelni azoktól a kiszállításra átállt éttermekből és kocsmákból, amelyek közel állnak a szívünkhöz, ezzel segítve őket, hogy az év végi mérleg nyelve abba az irányba dőljön, hogy jövőre is ki tudjanak nyitni. A megrendelt ételek pedig olyan helyekre kerüljenek, ahol vagy nem is álmodhatnak arról, hogy egy igazi ünnepi menü kerüljön az asztalra karácsonykor vagy pedig olyan emberekhez, akik azért dolgoznak szenteste is, hogy a szeretteink gondos kezekben legyenek" – idézi a közlemény Verba Gergelyt, a kezdeményezés ötletgazdáját.

Ételt ezen az oldalon lehet rendelni, amennyiben pedig valaki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, azt a verba.gergely@szuretlen.hu e-mail címen megteheti.