Hévíz és hungarikumok az erfurti szakácsolimpián

Forrás: turizmus.com

 2016. október 23. 13:32

Erfurtban újra felgyulladt az olimpiai láng, megnyitották a Culinary Olimpiát és azt a Hungarikum kiállítói standot is, ahol Hévíz városa a hungarikumok bemutatásával képviseli Magyarországot.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tájékoztatása szerint 802 egyéni kiállító, 32 nemzeti válogatott, 20 junior nemzeti válogatott, 20 közétkeztetési csapat, 59 regionális csapat és 85 gyümölcs- és zöldségszobrász érkezett a világ minden tájáról Németországba, hogy kiderüljön kik a legjobbak versenykategóriájukban.
Köztük van a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, 3 regionális csapat és több egyéni induló, melyek eredményeiről folyamatosan beszámolót adnak majd.

A kulináris olimpiát minden negyedik évben rendezik meg, a négynapos eseményen közel ötven nemzet több mint 2500 versenyzője méri össze tudását.

Nemzeti értékeink  találkoznak Erfurtban a Hungarikum Standon a nemzetközi gasztronómia képviselőivel. A mind a  60 értéket felvonultató kiállítás tárgyai Hévízről indultak és  kísérték  az Olimpiai versenyzőinket Erfurtba a Kulináris Olimpiára. Őket a  Hungarian Army Culinary Team  képviseli a   versenyben.

A bemutató  sok érdeklődött vonzott már az első napon. Az ezüst érmes magyar  olimpiai katonai válogatott  a hungarikumok közül a debreceni páros kolbászt  kóstoltatta, majd a karcagi birkapörkölt következik és a sort a libamáj bonbonok zárják.

 

A bemutatott  hungarikumok  csodásak  az exkluzív  környezetben, magyaros  hangulatban, étellel, itallal, zenével, művészettel, tánccal, természeti értékeinkkel  találkozhatnak a négy nap alatt a több tízezer látogató.

 

A gasztronómiai verseny nem önálló rendezvény, hanem a nagy sikerű IKA szakkiállítás része. A versenyen nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is részt vesznek.