Máris bővül az Audio Guide turisztikai szolgáltatása

Forrás: turizmus.com

 2016. február 23. 17:01

A február elején bemutatott Audio Guide egy olyan fejlett GPS alapú idegenvezető-rendszer, amely a túra alatt a továbbított koordináták alapján érzékeli a hajó be- és kilépési pontjait, így a minden megállóhoz külön-külön kapcsolt slideshow és bemutatószöveg időben indul.

Az új rendszer előnye, hogy változó vízállás és hajózási körülmények között is képes pontosan elindítani a bemutatófilmeket, így elkerülhetőek a CD-s idegenvezetési rendszereknél tapasztalt hibák. Eddig 7 nyelv állt a turisták rendelkezésére, azonban ehhez kapcsolódik majd még további három, így a török, a kínai, a japán, a koreai, az orosz, az angol és a magyar mellett spanyolul, franciául és olaszul és elérhetőek lesznek a bemutató hanganyagok.

Az Európa Csoport által üzemeltetett hajókon így nem csak a lenyűgöző panorámát tapasztalhatják meg a turisták, de az új Audio Guide rendszer segítségével olyan részletinformációkhoz, érdekességekhez is hozzájuthatnak, amelyek eddig rejtve maradtak a városbemutatáson. A hajókon felszerelt LCD tévéken az adott pontokat bemutató slideshow lehetővé teszi, hogy az egyes megállókat a szárazföldről, közvetlen környezetükben, más szögből is megismerhessék az arra kíváncsiak.
Az Audio Guide véglegesítése jelenleg is zajlik, hogy március 1-jével a publikum számára is elérhető legyen.

Az innovatív rendszerről elérhető legfrissebb információkért kövesse a www.pandeck.hu honlapot! (x)