Megújult a Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - ahol élmény a gyógyulás

Forrás: turizmus.com

 2015. december 02. 13:16

Decemberben adják át az európai uniós támogatás segítségével megújult Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdőt. A komplexum széles körű szolgáltatásokkal, új medencékkel és teljesen felújított, modern gyógyászati részleggel várja látogatóit, hogy a gyógyulás valóban élmény legyen.

A fürdő fejlesztésének köszönhetően a gyógyulni vágyókat mostantól egy modern gyógyászati komplexum várja Csongrádon. A beruházás keretében megépült egy új, gyógyvízzel működő, súlyfürdővel ellátott gyógymedence, melynek gyógyító erejét az 1000 méter mélyről feltörő gyógyvíz garantálja. A gyógyászati részleg korszerű orvosi szobával, felújított kezelő helyiségekkel, valamint átfogó szolgáltatásokkal bővült. A vendégek gyógy-masszázson, fizikoterápián, iszap-, illetve vízsugármasszázs-kezelésen vehetnek részt. A fürdő masszázzsal, szaunával, termál medencével, új, kültéri attrakciókkal a pihenésre és feltöltődésre is lehetőséget biztosít. Az új élménycsúszda remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a szintén megújult, szabadtéri rendezvények megtartására alkalmas színpad pedig színes programokat kínál az érdeklődőknek.


A gyermekek számára aktív kikapcsolódást nyújt az új játszótér, továbbá a tanmedence, melyben szakképzett edzők segítségével ismerkedhetnek meg a vízi sportokkal. A fejlesztésnek köszönhetően mostantól egy európai színvonalú gyógyfürdő fogadja a látogatókat Csongrádon, ahol élmény a gyógyulás.

A „Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése” című DAOP-2.1.1/J-12-2012-0070 
azonosítószámú pályázati projekt megvalósítója a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. A projekt 
keretében a támogatási intenzitás 50%, az önrészt a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. 
biztosította. (x)