„Mondj igent" a Wellness Világnapjára

Forrás: turizmus.com

 2015. június 01. 19:11

Június 13. az egészség és a wellness ünnepe. A magyarországi wellness és spa létesítményeknek is lehetőségük van csatlakozni a világ 55 másik országában is támogatott kezdeményezéshez és ahol a legkülönbözőbb módokon, helyszíneken és formákban nyújtanak lehetőséget a proaktív wellness számára.

A Wellness Világnapja azon a nagyon egyszerű feltételezésen alapszik, hogy akár csak egy napra is, de érdemes figyelmet fordítani az egészségesebb életstílus gyakorlására. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint is a világ legfontosabb egészségügyi problémája a depresszió, amely közvetlen kapcsolatban van az alvászavarokkal, a stresszel és az elhízással is. A Wellness Világnapját Belgin Aksoy (Richmond Nua, Törökország, www.globalwellnessday.org/en) kezdeményezte még 3 évvel ezelőtt és ebben támogatja a Global Wellness Institute is.

 

A 2015. évi mottó a fentiek szellemében egyszerű javaslatokkal él.

1.       Sétálj egy órát!

2.       Igyál több vizet!

3.       Kerüld el a műanyag flakonokat!

4.       Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!

5.       Tegyél jót valakivel!

6.       Vacsorázz együtt a családdal!

7.       Menj aludni este 10-kor!

A szervezők felteszik a kérdést: 2015. június 13-án ezek közül melyekre mondhatunk igent?

A kezdeményezés magyarországi nagykövetének Puczkó Lászlót kérték fel, aki szívesen közvetít minden ötletet. További részletek itt: https://www.facebook.com/pages/Global-Wellness-Day-Hungary/1581342208799856?ref=hl