Nyúl Erika és Mihalcsik Judit a Zeneakadémia új korszakát építi

 2013. július 23. 12:17

Október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján Budapest visszakapja a Zeneakadémiát. Sokan nem tudják, hogy egy zeneművészeti egyetem és koncerthelyszín újjászületéséről beszélhetünk egyszerre. Sőt, ősztől számíthatjuk majd a Zeneakadémia tudatos bekerülését a turizmus vérkeringésébe is.

Az újranyitással - a zeneművészeti és zenetudományi oktatás mellett - az egyetem Zeneakadémia Koncertközpont néven saját kulturális, koncertszervezési tevékenységbe kezd a Liszt Ferenc téri történelmi épületben. Világszinten is példa nélküli az a lehetőség, amelyet az oktatás és a koncertélet egysége kínál: a Zeneakadémia Koncertközpont egyszerre támaszkodhat a 138 év alatt felhalmozódott tudásra, a feltörekvő tehetségekre és a művésztanári kar előadói tapasztalatára. A Zeneakadémia mint koncerthelyszín páratlan múltjából eredő presztízs egyben a garancia arra, hogy a koncertközpont programjai a legmagasabb szakmai színvonalon, egységes koncepció mentén szolgálják a publikumot.

A Zeneakadémia vezetésének nem titkolt célja, hogy a Liszt Ferenc téri koncertközpont a turizmus számára is vonzó célpont legyen. A turisztikai bevezetés fontos pillére a jegyértékesítés a turisták számára és a garantált épületlátogatási túrák kiépítése. A koncertközpont tehát kiemelt hangsúlyt kap látogatóközpontként is.

A protokoll, a mecenatúra és a turisztikai feladatok ellátására Társadalmi kapcsolatok néven külön igazgatóság jött létre, melynek vezetője a Művészetek Palotájából év elején érkezett Nyúl Erika. Ehhez az igazgatósághoz tartozik minden olyan tevékenység, amely a külföldiek, illetve a VIP vendégek teljes körű programjával, az ünnepélyes megnyitó és protokoll események lebonyolításával, az épület és a koncertek turisztikai vérkeringésbe történő bevezetésével kapcsolatos. A turisztikai koordináció az igazgatóságon belül önálló felelőst kapott, Mihalcsik Judit személyében, aki pályafutását a Magyar Turizmus Zrt-nél kezdte gyakornokként, majd kulturális termékmenedzserként tíz évig dolgozott a Budapesti Turisztikai Hivatalnál. Az elmúlt két évben elsősorban saját vállalkozását építette, turisztikai tanácsadóként dolgozott többek között a Tavaszi Fesztiválnak, a budapesti tematikus utcák menedzsmentjében, és több nagyszabású rendezvény és turisztikai projekt sajtókommunikációját végezte.