A SZIGET a legmenőbb magyar márka

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 29. 18:50

A Prezi menőbb a Ustreamnél, a Cserpes pedig veri a Wizzairt. A kulturális márkáknál orrhosszal marad le a Fesztiválzenekar a MÜPA mögött, retróban a Pöttyös megelőzi a Csepelt. A BP Clothing a harmadik legmenőbb márka. Listázott a Forbes.

Októberi számában a legmenőbb márkákat listázza a Forbes magazin. A lista első helyén a SZIGET végzett, amely a Forbes szerint évtizedes történelemmel rendelkezik, mégis képes meg-megújulni. Sőt, mára Magyarország szociokulturális életének szerves része lett. Az állandó megújulásban – ahogy Gerendai Károly, a vállalat alapító-ügyvezetője a lapnak adott interjúban fogalmaz – szerint segíti őket, hogy ma már sokkal könnyebb lemérni az igényeket, a technológiai fejlődés számos pozitív változást hozott.

 

A Facebook-rajongóik száma, a YouTube-nézettségük vagy az oldalaikon működő kívánsággépbe érkező szavazatok alapján sokmilliós visszajelzést kapnak a fellépők népszerűségéről. A SZIGET 2014-ben 351 millió forintos eredményt realizált.

Sokan beszélnek róla, azonban Magyarországon nem használják sokan, mégis, a világsiker jó helyezést hozott a Prezinek. A San Franciscóban is irodát működtető magyar cég ezüstérmes lett a Forbes listáján.

Harmadik helyen végzett a BP Clothing/BDPST, amely a budapesti lokálpatriotizmusra építve hozta létre trendi ruhamárkáját, ma már az Akváriumba járó fővárosi fiatalok körében az egyik legnépszerűbb márka sapka, póló, trikó és más vonalon.

Negyedik helyre egy újabb IT-cég, a USTREAM futott be, ötödik helyen a saját tejívót fejlesztett Cserpes Sajtműhely futott be, ezzel megelőzve a régió vezető fapados légitársaságát, a magyar alapítású WizzAirt, amely hatodik lett.

A listára egyaránt felkerültek kulturális márkák, mint a Művészetek Palotája (7.) és a Budapesti Fesztiválzenekar (8.) és több évtizedes múltra visszatekintő retromárkák, mint a Pöttyös (Túró Rudi) és a megújult Csepel Royal.

A márkalistát a szerkesztőség tagjai és felkért szakértők, Baráth Péter, a Vodafone Magyarország marketingkommunikációs igazgatója, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője, Csókay Gergely, a 4Bro társalapítója, Nagy Bálint, az IBS Marketingtanszékének vezetője és Román Balázs, a Kreatív marketingkommunikációs szaklap főszerkesztője állították össze. Bár a legjobbak között nem egy ma már nincs magyar kézben, a rangsor összeállításánál ez nem volt kizáró ok.

A Forbes legfrissebb száma szerdától kapható, a lapárbevétel 10 százalékát a menekülteket támogató civil szervezeteknek ajánlja fel a kiadó.

Az elmúlt hétvégén immár 12. alkalommal került megrendezésre Tarpán a szatmári szilvapálinka fővárosában „Az új pálinka ünnepe" rendezvény.

A 2 napos ünnepen a pénteki napon a pálinkaversenyre benevezett pálinkák minősítésére  és térségi  kereskedelmi pálinka főzdék szakmai tapasztalatcseréjére került sor, a szombati napon pedig a rendezvény közönségprogramjára.

A váratlanul ősziesre fordult időjárásban is újra nagy sikert aratott a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend felvonulása és ceremóniája.

A ceremónián került felavatásra a legújabb szatmár-beregi pálinkalovag, 2015-ben a nyírbátori származású Márton Jánost a Márton és lányai családi pálinkamanufaktúra vállalkozás alapítóját érte ez a megtiszteltetés, amely főzde számos országos és nemzetközi versenyen részesült díjazásban.

A regionális pálinkaversenyre közel 100 nevezés érkezett különböző térségben készült pálinkákból, a lovagrend küldetésének megfelelően elsősorban a szatmári szilva és a szabolcsi alma pálinkák bírálatára irányult a legnagyobb figyelem.

A lovagrend alapításkori küldetésének megfelelően a beküldött különböző pálinkaminták minősége fokozatosan javul, a versenyzők egyre jobb minőségű párlatokat állítanak elő.

A ceremónián a pálinkalovagok értékelték a térségben termett gyümölcsök mennyiségét és minőségét a pálinka készítés szempontjából valamint az idei gyümölcsökből készült első főzetnyi pálinkát is értékelésre került.

Az értékelés alapján a pálinkakészítés szempontjából a szatmár-beregi térség gyümölcstermése nagyon jónak mondható, az első elkészített párlatok pedig nagyon ígéretes évjáratot vetítenek előre a 2015-ös évre a pálinkakészítők számára.

A lovagi ceremóniához a több éves hagyománynak megfelelően a közönségnapon a térség helyi termék-elsősorban élelmiszeripari- előállítóinak kiállítása, és a színpadon különböző rangos népművészeti és kulturális produkciók bemutatója csatlakozott.

Az idei évben fennállása egy évtizedes jubileumát elérő lovagrend értékelése szerint a 2015-ös rendezvény is sikeresen hozzájárult a turisták térségbe invitálásával a pálinkakultúra kialakításához és a pálinkának  mint a szatmár-beregi térségre jellemző karakterisztikus italnak a térség vendégváró arculatába történő minél hatékonyabb beillesztéséhez.