Megduplázná kínai turistái számát Franciaország

Forrás: turizmus.com

 2015. július 20. 15:23

Franciaország éves szinten a duplájára, ötmillióra növelné kínai turistái számát csupán azzal, hogy igyekszik szolgáltatásainak fejlesztésével, tökéletesítésével minél teljesebben kiszolgálni a robbanásszerűen bővülő ázsiai piac igényeit.

Matthias Fekl turisztikai és külkereskedelmi miniszter egy napokban elhangzott nyilatkozatában úgy fogalmazott: a következő években szeretnének éves szinten legalább ötmillió kínai turistát fogadni, és számukra bemutatni az olyan kiemelkedő értékeiket, mint kulturális és természeti örökség, a gasztronómia, vagy a könnyed francia életérzés.

Az Eurozóna második legerősebb országában több mint 2 millió kínai turista fordult meg az elmúlt 12 hónapban. A francia kormány azon dolgozik, hogy emelje a szálláshelyek színvonalát annak érdekében, hogy még több kínai keresse fel a világ leglátogatottabb városának számító Párizst – fogalmazott a politikus. – A kínai turisták azért jönnek hozzánk, hogy megismerjék és élvezzék saját termékeinket és brandjeinket, éppen ezért egyszerűsítjük, javítjuk az adókedvezmények adminisztrációját, a fizetési határidőket, menetrendeket, az üzletek nyitvatartási idejét – tette hozzá. Adatai szerint 2013-ban 1,7 millió turistával és az általuk generált 600 millió eurós bevétellel Franciaország a második legkedveltebb úti célja volt a kínaiaknak, az USA után.

 

2014-ben Franciaország összesen 84,1 millió turistát fogadott, és ezzel kiérdemelte a világ leglátogatottabb országa címet. A francia turizmusirányítás erre az évre nézve is optimista. Mint Matthias Fekl hangsúlyozta, a jó számok mellett a turisták tartózkodási ideje is nőtt, amely többek között azért is jó jel, mert ezek szerint egyre elégedettebbek az ország által nyújtotta lehetőségekkel és szolgáltatásokkal. A cél ezért nem kevesebb, mint 2020-ra elérni a 100 milliós turistaérkezést. Ennek érdekében további fejlesztéseket hajtanak végre, és erősítik Franciaország promócióját külföldön. A következő években az ismert és népszerű látnivalók és lehetőségek mellett kiemelt hangsúlyt helyeznek majd a vidéki turizmusra.

Franciaországban a turizmus a nemzeti össztermék 7 százalékát adja és 2 millió embernek nyújt munkát.