Trójai falovakat küld Sárvár a világhálóra

Forrás: turizmus.com

 2014. november 10. 16:52

Egy Facebook játékban tűnt fel a napokban a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő logoja. A játékot az osztrák anyavállalattal rendelkező Piatnik fejlesztette, hogy népszerűsítse saját társasjátékait.

Az ország negyedik legnagyobb forgalmú fürdőhelye azért csatlakozott az internetes játékhoz, mert ezen a platformon is szeretné népszerűsíteni szolgáltatásait. Hovatovább arra szeretné a játékosokat rávenni, hogy az offline térben is töltsék el szabadidejük egy részét. Maga a társasjátékokat gyártó cég is ezért fejlesztette a programot.

A Piatnik, és a sárvári fürdő, egyaránt trójai falóként használja a világhálót. A kampánnyal a klasszikus, offline szabadidő eltöltés felé próbálják terelni a családok figyelmét. Kutatások szerint: hazánkban a szabadidő eltöltésének  társas formái  a háttérbe szorultak. Az európai átlagnál nagyobb hányadunk tölti szabadidejét elektronikus, video vagy számítógépes játékokkal.

Sárvárnak egyébként nem ez az első olyan kampánya, amelyben görbe tükröt állítanak a virtuális térben szabadidejüket töltők elé. De a fürdőről nem mondhatnánk, hogy internetellenes. Az elsők között vezették be például azt, hogy a belépőjegyeket a világhálón is be lehet szerezni. Ugyanakkor a fürdő meglehetősen odafigyel arra is, hogy ott legyen az online újságokban.