Turisták figyelem!

Forrás: turizmus.com

 2016. február 02. 15:57

Budapest mindig is Európa egyik legkedveltebb turistacélpontja volt, ez pedig megköveteli a fejlődést az országtól. Egy technikai újításnak köszönhetően a dunai sétahajózás élvezhetőbb, gördülékenyebb és modernebb lett, mint valaha volt.

Németország után most a magyarországi Európa Csoport hajóira is olyan automata GPS alapú turisztikai rendszert telepítettek, amely nem csupán az idegenvezetők dolgát könnyíti meg, de sokkal élvezhetőbbé is teszi a városnézést a turisták számára. Érkezzenek azok a világ bármely pontjáról.

Ugye mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor ellátogatunk egy számunkra idegen országba/városba, felülünk egy városnéző buszra vagy akár hajóra és az épületekben való gyönyörködést valamint tudásvágyunk kielégítését megzavarja az előttünk lévő monitor, ugyanis az egészen mást mutat, mint amit élőben látunk. Az idegenvezető ettől megzavarodik, azt sem tudja hirtelen, hogy éppen miről kellene beszélnie és még azokat az angol szavakat is elfelejti, amiket eddig legalább egészen jól tudott használni.

A forradalmian új Audio Guide rendszer az összes ilyen és ehhez hasonló problémát kiküszöböli. Ennek alapja ugyanis egy automata GPS rendszer, ami egészen egyszerűen azt jelenti, hogy a város nevezetességeit bemutató slideshow fix aktiválási pontokhoz igazodik. A rendszer követi a jármű mozgását, így minden kép, videó vagy információ éppen a megfelelő időpontban tűnik fel a képernyőkön. Ezzel elkerülve azokat a kényes helyzeteket, amikor már rég továbbhaladt a turistajárat azon a nevezetességen, amit a videó még ezután is hosszú percekig boncolgat, vagy épp fordítva. A rendszer megbízhatósága tökéletes, még a legzordabb időjárási körülmények sem befolyásolhatják működését és pontosságát. Nagyban megkönnyíti az idegenvezetők munkáját, hiszen így már csupán ahhoz kell igazodniuk, hogy a jármű éppen hol tart, hiszen a videó másodpercre pontosan követi azt.
Az audio guide 7 nyelven elérhető, így szinte minden turista megtalálhatja és kiválaszthatja azt a nyelvet, amin ő a legjobban ért. Emellett a slideshow plusz képeket is mutat egy-egy nevezetességről, több perspektívából bemutatva így az épületeket, szobrokat, tereket.

A díjnyertes rendszerrel felszerelt hajójáratokat tehát most már a Duna magyarországi szakaszán is megtalálhatják, amely persze nem csupán a hazánkba látogató külföldiek, de a magyar városnézők körútjait is még élvezhetőbbé teszi, mint az valaha is volt.

További részletek a www.pandeck.hu honlapon!

(x)