Új attrakciók a Veszprémi Állatkertben

Forrás: turizmus.com

 2015. február 11. 13:59

A Veszprémi Állatkert történetének legnagyobb szabású fejlesztéssorozata 2014 tavaszán, mintegy 1,2 milliárd forintos költségvetésből kezdődött meg.A projektelemek átadása folyamatos, a fejlesztési sorozat előreláthatólag 2015 tavaszán fejeződik be.

Már látogatható a frissen létesített,a legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak is megfelelő Elefánt Park. A hozzá tartozó, 1100 négyzetméter alapterületű elefántház fűtött látogatói teréből üvegfalon át figyelhetik az ormányosokat az érdeklődők. Az 5200 négyzetméter nagyságú külső kifutóegyüttesben árnyékos pihenőhelyek, dagonyázók, homokfürdő és egy külső fürdőmedence is épül a tavaszra, a lakók (Nuka, Dinkar és Félix) már tavaly szeptemberben beköltöztek – tájékoztatta szerkesztőségünket Török László ügyvezető igazgató.

 

A madárröpde projektkeretében Magyarország egyedülálló madárbemutató komplexuma készül el, itt Dél-Amerikában őshonos állatok, többek között flamingók, íbiszek, pelikánok élnek majd. Az ötezer négyzetméter alapterületű, 16 méter belmagasságú, belső tavakkal, csobogókkal, pihenőhelyekkel kialakított madárröpdében a látogatók kijelölt ösvényekről, közvetlen közelről figyelhetik meg a szabadon mozgó és a látogatók feje felett repkedő vízi és szárazföldi madarakat.

A fókák és pingvinek tartására és bemutatására fókuszáló projekt hiánypótló, hiszen a Veszprémi Állatkertben még soha nem volt ilyen jellegű attrakció. A borjúfókák víz alatti élete a 250 négyzetméteres, 320 köbméteres medence üvegfalán keresztül figyelhető, a parti szakaszon látványetetések közben csodálhatóak meg az állatok. A pingvinek 90 köbméteres medencéjébe három méter széles üvegfalon keresztül tekinthetnek be a látogatók, a kifutó száraz részén búvó- és költőhelyek is létesülnek.

Az állatkert népszerű orrszarvú családja és a szavanna kifutó állatai egy 550 négyzetméteres, télen is látogatható, belső kifutóval rendelkező, új létesítményben kapnak elhelyezést.

Az állatkert a múlt évben megnyílt, Gulya-dombi bejáratánál új látványkifutó épült, amelyben lámákat, alpakákat mutatnak be. Ugyanitt új akadálymentesített látogatói vizesblokkot alakítottak ki.

Az állatkertbe évente 250 000 fő látogat el.