Vajas íz édesen és sósan

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 15:08

Reneszánsza van a vajnak, a vajas íz egyre kedveltebb mind a háziasszonyok, mind a vendéglátósok körében. Az egyik legnépszerűbb élelmiszeripari márka termékbemutatón ismertette a húsvéti sütéshez való újdonságokat.

A sütőmargarinok között két újdonság, a csábító vanília-, illetve a lágy vaj ízű mutatkozott be, mindkettő laktózmentes, így tejcukor-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Ez főleg édes, míg a vajízű variáns sós sütemények készítéséhez ajánlott.

Az egyik új margarin 47 százalékos vajtartalmú és sós változatban is kapható, a hűtőből kivéve azonnal kenhető.

A tájékoztató egy hamarosan nyíló új pékségben-kávézóban-reggelizőben zajlott, ahol a Király utca egyre növekvő hazai és külföldi turistaforgalmának, meg a környékbeli irodáknak köszönhetően bizonyára gyorsan kialakul a törzsvendégkör.

Nem dolgoznak mélyhűtött áruval: helyben sütik a pékek a saját maguk által formázott kifliket, kalácsokat és nyuszi formájú kenyereket – a rendezvény afféle „soft opening" próbának is megfelelt. Nagy sikere volt a retró bundás kenyérnek, amelyet a cég sütőolajával készítettek igazán ropogósra.

A Paninficio de Basilico pékség olasz neve ellenére a magyar áruk és kézműves termékek árusítóhelye is kíván lenni a jövőben.