Bodrogai László az Eszterháza Központ megbízott főigazgatója

Forrás: MTI

 2014. március 04. 16:49

Bodrogai László turisztikai szakembert bízta meg ideiglenesen a fertődi Esterházy-kastélyegyüttest működtető Eszterháza Központ irányításával Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár - közölte L. Simon László kormánybiztos kedden az MTI-vel.

Bodrogai László eddig a Magyar Turizmus Zrt. közép-dunántúli marketingigazgatójaként dolgozott. A kultúrafinanszírozás területén is jártas, több éves turisztikai vezetői tapasztalattal rendelkező szakember megbízatása az Eszterháza Központ élén a főigazgatói pályázat sikeres elbírálásáig tart.

Munkáját tudományos területen Bardi Terézia, az Esterházy-kastéllyal a Forster Központban eddig foglalkozó szakember segíti - olvasható a közleményben.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont március 1-jén jött létre a kormány január végi döntése alapján, annak érdekében, hogy a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes a közép-európai régió, Európa, illetve a világ egyik kulturális-szellemi központjává és Magyarország meghatározó kulturális-turisztikai helyszínévé válhasson.

L. Simon László korábbi tájékoztatása szerint az Esterházy-kastélymúzeumba kerül az Iparművészeti Múzeumból az Esterházy-kincstár is. Az új központ részeként működik majd a Joseph Haydn életművét kutató és bemutató Haydn Kutatóközpont is.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítása alatt álló intézmény működésére 551 millió forintot csoportosított át a kormány egy múlt héten megjelent határozatában. L. Simon László korábban elmondta, hogy a fertődi kastély nyugati szárnyának felújítására 1,5 milliárd forintot biztosít a kormány. Az új intézményben nyár végén nyílhat meg az első kamara-kiállítás, míg az első állandó tárlat 2015-től fogadhatja a közönséget.