Top50 | Flesch Tamás: 2024-ben újabb balatoni szállodát nyitunk

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 13:24

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Flesch Tamás, a Continental Group társtulajdonos ügyvezető igazgatója azon kevesek egyike, aki tizedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

Három nehéz esztendő után, 2023-ban végre eredményes, sikeres évet zárhatott a Continental Group. Számukra az év kiemelkedő eseménye volt a Balaton első 5 csillag superior szállodájának, a Hotel Vinifera Spa & Vine-nak a megnyitása. Flesch Tamás értékelése szerint a nyitás óta eltelt néhány hónap tapasztalatai alapján nemhogy elfér a piacon egy ilyen kategóriájú ház, de biztató foglalási adatokat is produkált a Vinifera. Jelenleg még többségben vannak a magyar vendégek, de az érdeklődés alapján remélik, hogy 2024-től a külföldiek is felfedezik maguknak a hotelt. (Frissítés: Április elsejétől már nem a Continental Group üzemelteti a Viniferát, mert eltérő elképzelésük volt az üzemeltetésre, mint a tulajdonosnak, így úgy döntöttek, hogy a sikeres bevezetés után nem viszik tovább a házat. – A szerk.) A Continental Group menedzsmentje büszke arra, hogy kiváló kollégákkal sikerült megerősíteni az általuk üzemeltetett szállodák több mint 500 fős szakembergárdáját. Ehhez persze az is kellett, hogy meggyőzték a munkatársaikat arról, a turizmus újra növekedési pályára állt.

A cégcsoport 2023 végén egy éttermet, két golfpályát és nyolc szállodát üzemeltetett, utóbbiak között, a balatonfüredi mellett, két esztergomi és öt budapesti házat. A számokból az is kiderül, hogy kikerült a portfólióból két budapesti egység, a Hotel Parlament és a Hotel Palazzo Zichy, amelyeket immáron egy spanyol cég üzemeltet, vélhetően átvállalva a szükséges felújítások terhét is.

Flesch Tamás, a Continental Group társtulajdonos ügyvezető igazgatója

Fotó: Continental Group

 

A Continental Group természetesen nem egyedül tölti szállodáit, hanem szorosan együtt dolgozik DMC-kel és PCO-kal. Ezt mutatja, hogy a külföldi vendégek aránya az esztergomi házaikban már 25 százalék körül alakul, s remélik, hogy a füredi Viniférában is hamarosan 30 százalék körül lesz. Komoly corporate forgalomról is beszámolhatnak, ebben a szegmensben kiemelkedett például az az időszak, amikor a budapesti atlétikai világbajnokság alatt a Hotel Vision teljes kapacitását kibérelte az esemény egyik fő szponzora.

Az ügyvezető igazgató az egész csapat sikereként könyveli el, hogy 2023-ban ismét kiérdemelte a Budapest Turizmusáért elismerést, amelyre nagyon büszke.

A jövőbe tekintve szállodai portfóliójuk hamarosan ismét bővülni fog. Várhatóan 2024-ben újabb balatoni házat nyitnak, ezúttal 4 csillag superior kategóriában, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak még egy vidéki ház üzemeltetéséről. De nem csak szállodákban gondolkodnak: utolsó szakaszába lépett a Balatonudvariban működtetett golfpályájuk bővítésének tervezési, engedélyezési folyamata, s terveik szerint 2024-ben elkezdődhet az a beruházás, amelynek keretében 2025-ben szálláshelyeket is nyitnak a golfpálya területén.

Flesch Tamás optimista. Kiegyensúlyozott, üzletileg sikeres évet vár 2024-ben, amit az is jelez, hogy a belföldi bővülésen felül tárgyalásokat folytatnak külföldi házak átvételéről is. Hisz abban, hogy a szállodaipar alaptétele, amely évtizedek óta változatlan, érvényes marad a jövőben is: lehet egy ház akármilyen különleges, jól fizető és igényes vendégkört csak magas színvonalú szolgáltatásokkal lehet megszerezni. A Continental Groupnál fontos szempont, hogy a vendégértékelésekre nagyon odafigyelnek, mert ezekből a visszajelzésekből szeretnék tudni, hogy tényleg jól végzik-e a dolgukat.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

1983: Novotel Hotel portása,1990: Korona Hotel főportása, 2000: Moulin Rouge ügyvezetője, 2001: Continental Travel ügyvezetője, 2006: Hotel Parlament résztulajdonos-ügyvezetője, 2009: Hotel Palazzo Zichy résztulajdonos-ügyvezetője, 2010: Magyar Beutaztatók Szövetsége alapító tagja, 2016: Hotel Moments ügyvezetője, 2021: Digitális Turizmus Szövetség alapító tagja. 2023 januárjától második ciklusban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.