Virtuális túrákkal lép piacra a belga start-up cég

Forrás: turizmus.com

 2015. december 08. 15:01

A NUVIA belgiumi start up társaság a Google Maps és Street view alkalmazással új lehetőséget biztosít kereskedelmi, vendéglátó, idegenforgalmi vállalkozásoknak, hogy az új digitális értékesítési és marketingmegoldással virtuális túrák révén belső enteriőr fotókkal bemutassák vállalkozásukat.

Az üzletfeleknek ezzel lehetővé teszi, hogy a helyszín felkeresése előtt alaposan megismerjék annak teljes megjelenését és helyét, mindezt a mára mindenhol elterjedt Google Maps és annak részeként működő Steet view alkalmazással.

A fejlesztés segítségével, a vállalkozás gyakorlatilag behívja a vevőket a boltba egy virtuális látogatásra, hogy akár otthonról is megtekintsék a teljes kínálatot.

Eddig Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Németországban, Mexikóban és Dél-Afrikában indították el a szolgáltatást és most Magyarországra is megérkeztek. Először Budapesten, később az egész országban elérhetővé válik az újszerű lehetőség. A budapesti bevezetést Bécs, Pozsony és Ljubljana követi majd.

A kezdő lépés, hogy a Google Street view jól ismert technológiáját alkalmazó fotósok felkeresik a vállalkozást, a bemutatni kívánt üzleteket és elkészítik azokat a képeket, amelyek lehetővé teszik a virtuális kirándulásokat az internetes használatra.

Ezt követően a Google által elfogadott és minősített berendezésekkel megszerkesztik a virtuális túrákat és beágyazzák őket a rendszerbe.

Magyarországon a Nettravel.hu Kft. képviseli a belga társaságot és segíti a szolgáltatás megismerését, bevezetését.