A Yotel az új isztambuli reptér fő attrakciója lesz

Forrás: turizmus.com

 2018. május 01. 16:31

Isztambul új, az öregedő Ataturk helyére épülő repülőterén hamarosan megnyílik a világ egyik legkorszerűbb technikával bíró vadonatúj szállodája, a Yotel.

A Yotel elsősorban reptéri szállodabrand, bár nemcsak a légikikötők szomszédságában várják a vendégeket. A trendi márka immár ötödik házát nyitja reptéren, olyan helyszínek után, mint Heathrow és Gatwick. A Yotel 451 szobájában mindenféle luxust kínál, viszonylag kis alapterületen.  Isztambulban hamarosan egy másik szállodát is kívánnak majd nyitni, a város központjában.

Amint Hubert Viriot, a Yotel vezérigazgatója nyilatkozta a Telegraph Travelnek, az isztambuli létesítmény a cég zászlóshajója lesz.

 

Jelenleg 14 további szálloda nyitása van világszerte folyamatban, köztük egy a szingapúri Changi-n. A cég menedzsmentje szerint a repülőtér, mint helyszín a legjobb választás a világon. Viriot azt is elmondta, hogy a Yotel egy következő szálloda megnyitását tervezi London központjában, Clerkenwellben, és 2023-ig még további hotelberuházásokban gondolkodnak.

A futurisztikus designt mutató szobák kicsit a repülőgépek első osztályú kabinjaira  hasonlítanak, abban is, hogy minimális helyen nyújtanak luxus szolgáltatást. Az extra törölközőktől a recepción kérhető hajszárítókig és a kiváló minőségű fürdőszobai bekészítésig mindent megkaphat a vendég. A szálloda 24 órás edzőteremmel, étteremmel, bárral és tárgyalótermekkel is büszkélkedhet.

Az Atatürk jelenleg a világ 15. legforgalmasabb repülőtere, de amint az új reptér megnyílik, jócskán előre ugorhat a listán. Az átadás után az új reptér évi forgalmát 150 millió utasra tervezték, 228 check-in pulttal, két terminállal, 40 ezer autónak helyet adó parkolóval. A városközponttól 22 mérföldre lévő reptérről 120 országba tudunk repülni, három órán belül.