Amszterdamba teszi át központját a JET Airways

Forrás: turizmus.com

 2015. december 17. 13:51

Amszterdam lesz a JET Airways új európai központja – jelentette be a vezető indiai légitársaság december 14-én. A brüsszeli központ 2016. március 27-én szűnik meg, ezt követően Amszterdamból indulnak napi járatok Delhibe, Mumbaiba és a kanadai Torontóba.

Az Amszterdamból Mumbaiba, Delhibe és a kanadai Torontóba repülő közvetlen járatok már december 15-től elérhetők a foglalási csatornákon. Az útvonalakon Airbus A330-300-sok teljesítenek majd szolgálatot, 34 Premier és 259 Economy kategóriájú üléssel.

Az új járatok elindítása mellett a légitársaság új, stratégiai code-share partnerségi megállapodást kötött a KLM Holland Királyi Légitársasággal és a Delta Air Linesszal, ennek révén szignifikánsan javul az összeköttetés az indiai és európai, valamint az észak-amerikai célpontok között. Az együttműködésnek köszönhetően Indiából, Amszterdamon keresztül egyetlen átszállással 11 USA-beli (New York JFK, Newark, Washington DC, Chicago, San Francisco, Los Angeles) és kanadai úti cél (Vancouver és Montreal) válik code-share üzemeltetésben elérhetővé. A KLM pedig Európán belül biztosítja a kiváló csatlakozás 30 európai városból a JET Airways új amszterdami járataihoz.

A codeshare megállapodás nem csak a jegyek kiadását és a csomagok feladását könnyíti meg a végállomások között, lehetővé teszi azt is, hogy a JET Airways törzsutasprogramjában résztvevők a KLM és a Delta járatain is gyűjtsék kilométereiket.

További előny, hogy a JET Airlines utasai Indiából kényelmesen elérik a KLM és a Delta útvonalhálózatában szereplő 70 európai és észak-amerikai célpontot.

A Jet Airways 2016. március 26-ig zavartalanul működteti Mumbai, Delhi, Newark,

Toronto és Brüsszel között üzemelő járatait. A párizsi és londoni járatok működését nem érinti a változás.

A JET Airways hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft. látja el.