Avignonban a fények ünnepére készülnek

Forrás: turizmus.com

 2016. július 18. 12:05

Bár egész évben érdemes a dél-franciaországi Avignonba látogatni, de nyáron különösen: legpompázatosabbnak az idén augusztus 10. és október 2. között megrendezendő Avignon fényei rendezvény ígérkezik, ekkor a műemlékeket zenés kivilágítással látják el, amit nagyszabású műsor kísér.

Ilyenkor egész családokat várnak a Pápák Palotájába – amely világörökségi helyszín – egy mesés időutazásra. A fényjáték mellett komplett műsort is adnak a nagyérdeműnek. Külön hangsúlyozza a helyi idegenforgalmi hivatal az angol nyelvű előadások megtartását – egy héten háromszor –, ráadásul híres színészek tolmácsolják ilyenkor a szöveget.  A rendezvény évente mintegy 200 ezres látogatószámmal büszkélkedik.

 

Ebben a gazdag történelmi múltú francia kisvárosban egész évben a kultúra a főszereplő. Már javában zajlik a világ leghíresebb és legrégebbi színházi fesztiválja, amelynek programjait a legelképesztőbb helyszíneken mutatják a kis kápolnáktól a Pápák Palotáiig.

A gyerekszínházak fesztiválja, a jazzegyüttesek koncertjei és a nyári táncparádé egészíti k ki az avignoni kulturális programok széles repertoárját.