Bemutatkozik Argentína

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 24. 20:12

Kiutaztató utazási irodáknak tartotta ebéddel összekötött prezentációját szeptember 24-én az Argentin Turizmusfejlesztési Minisztérium a Sofitel Budapestben. A rendezvény egy 5 állomásos – Örményország és Oroszország utáni, Hollandia és Belgium előtti – bemutatkozó körút középső megállója.

Képekkel és rövid videókkal illusztrált, látványos virtuális túra keretében mutatta be országát Albano Garibaldi az argentina.travel képviselője. A közel 30 szakmabeli vendég Buenos Airesből kiindulva járta körbe az országot, az óra járásával ellenkező irányban. Bepillantást nyerhettek a pampák lovas életébe, az Iguazu vízesés szubtropikus éghajlatú zuhatagaiba, majd tovább haladva az észak-nyugati Salta és Jujuh nevű területeken át a Mendoza felé, az Andok inka és a világhírű Malbec borok világába. Innen délre véve az irányt, következett Patagónia Barloche tavaival vagy a keleti parton található Puerto Madryn pingivinjeivel és bálnáival, majd még délebbre haladva Calafate város, és közelében található gleccserek és az úszó jéghegyek mutatkoztak be. A képzeletbeli utazás a világ végeként is emlegetett Ushuaiaba, Dél-Amerika legdélebbi városába vezetett, mely az antarktiszi cruise utak kiindulópontja lehet.

Az argentin követség szervezésében megvalósult telt házas rendezvény „Turizmusösztönzési szeminárium" neve is utal a minisztérium céljára, hogy "megtörjék a jeget" és megnyissák az utat a magyar utazók előtt is Argentínába. A turisztikai hivatal munkatársa bízik abban, hogy a rendezvénynek – mely a nagyvövet aktív munkájának köszönheti, hogy belkerült a roadshow állomásai közé – folytatása is lesz.

További információk: www.argentina.travel