Budapest – Tunisz közvetlen járat indulhat

Forrás: turizmus.com

 2016. november 03. 15:23

A Tunéziai Köztársaság külügyminisztere, Khemaies Jhinaoui budapesti látogatása során üzleti vacsorán találkozott a magyar turizmus képviselőivel, s többek között kifejtette elkötelezettségét a két főváros közötti közvetlen légi járat elindításával kapcsolatban.

Tunézia külügyminiszterét komoly üzletemberekből álló, népes delegáció kísérte, ezzel is nyomatékot adva a turizmuson felüli üzleti kapcsolatok fontosságának. A Budapest Marriott különtermében, november 2-án, a Tunéziai Nemzeti Turisztikai Hivatal által szervezett vacsorán a megjelenteket köszöntötte Bienerth Gusztáv kormánybiztos és a tunéziai nagykövet.

Felvételünkön a köszöntőt mondó külügyminiszter jobbján Bienerth Gusztáv, balján a tunéziai nagykövet

A nagykövettel és a magyar kormánybiztossal egy asztalnál foglalt helyet többek között Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete, Rada Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közel-Kelet és Észak-Afrika főosztályának vezetője, valamint Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója, akik egybehangzóan támogatták egy közvetlen légi járat indítását.

A külügyminiszter kifejezte reményét, hogy a magyar turisták száma a jelenlegi, igen szerény, néhány ezer főről hamarosan ismét több tízezerre emelkedhet majd.