Davos már készül a téli szezonra

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 10:42

A kedvelt svájci síterület az előszezonban ingyenes síbérlettel, új felvonóval, megújult szállodákkal várja vendégeit.

Különleges promócióval csábítja a vendégeket a svájci Davos Klosterssírégió az idén: minden egyes, az akcióban részt vevő partnernél lefoglalt éjszaka után egynapos síbérletet ad ajándékba a november 14. és december 21. közé eső előszezonban. Az akcióban részt vevő szálláshelyek listája megtalálható a www.davos.ch/ski és a www.klosters.ch/ski oldalakon.

 

Nem ez az egyetlen újdonság a régióban. Az idei szezonban a korábbinál gyorsabban, sorban állás nélkül lehet feljutni a Jakobshorn tetejére az új kabinos felvonóval. A lift kapacitása 100 fő, egy óra alatt 1250 főt juthat fel vele kényelmesen a hegyre. A 23 millió svájci frankos beruházás keretében a völgyben és a hegyen lévő állomásépületeket is felújították.

A szállodák közül a Hotel Edelweiss-ben a korábbi „formerbudget" helyén tágas, modern bútorokkal berendezett deluxe szobákat alakítottak ki. A Hotel Kessler's Kulm tetején felújított wellness oázis kelleti magát, csodás panorámával a környező hegyekre. Délelőttönként egy csésze kávéra, délutánonként egy jókedvűen elfogyasztott apresski italra várja a vendégeket a Rinerhorn völgyállomásán kialakított új, rusztikus hangulatú, 100 fős kapacitású sí bár. A Hotel Grischa egy fedél alatt öt étteremmel kínál sokszínű kulináris élményt: a félpanziós vendégek felár ellenében választhatnak a tradicionális sajt fondü, a kínai specialitás vagy a többfogásos ínyenc menü között.