Hajózz a Szigetre!

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 07. 13:13

Hajó, HÉV, busz, taxi, bringa – bármi szóba jöhet a Sziget Fesztiválköztársaság megközelítéséhez, autóval azonban csak szükség esetén induljunk útnak, annak ellenére, hogy lesz egy új, nagy kapacitású parkoló.

A parkolás évek óta kardinális kérdés a Sziget ideje alatt, mert a környéken működtetett parkolók kapacitásukkal nem tudják kezelni a nagy forgalmat.

A környék lakói számára jó hír, hogy a Sziget szervezői és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő képviselői egyezségre jutottak, ami idén nagyban csökkenti majd a parkolási gondokat. „Miután az Óbudai-sziget déli, hajógyári része ismét állami tulajdonba került, sikerült az állami vagyonkezelővel megállapodnunk, hogy a most üresen álló részeken kialakíthatunk egy nagyobb kapacitású parkolót – tájékoztatott Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatásaiért felelős vezető. – De mindenkinek így sem jut majd hely, ezért az autósok figyelmét most is felhívjuk, hogy lehetőleg ne gépjárművel érkezzenek. Minden egyéb közlekedési módot aktívan támogatunk. Direkt hajójáratot működtetünk a belváros több pontja – Jászai tér, Batthyány tér, Petőfi tér – és a Sziget Fesztiválköztársaság között, sűrítjük a tömegközlekedést, ami ilyenkor ráadásul éjszaka is jár. Szerződésünk van a City Taxi taxitársasággal, ezekkel a járművekkel – a kapunál a sort kikerülve – a fesztivál belső területéig be lehet jutni. Ezenkívül különböző szolgáltatásokkal – a Magyar Kerékpáros Klub üzemeltetésében ingyenes megőrzővel, kölcsönzővel és kisebb javításokkal – ösztönözzük és segítjük a kerékpáros közlekedést” – mondta a Sziget szakembere.