Hosszan elhúzódhat az Eva Air-sztrájk

Forrás: turizmus.com

 2019. június 26. 14:44

A tajvani légitársaság magyarországi képviselete arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy július 6-ig töröltek minden, Bécsből induló Eva Air-járatot.

A B2Sky ügyvezetőjétől, Kenderes Bálinttól azt az információt kaptuk, hogy a sztrájk végéről jelenleg nincs információjuk, mivel a magántulajdonban lévő Eva Air és a szakszervezetek közötti tárgyalások még nem értek véget.

Tajvani sajtóértesülések szerint június 20. és 30. között összesen 873 járatot kénytelen törölni a légiutaskísérők sztrájkja miatt a légitársaság, ez több mint 170 ezer utas számára okoz kellemetlenséget. A dolgozók magasabb juttatásokért harcolnak.

Most nincs mit ünnepelni az Eva Air háza táján

Fotó: EVA Air


A taiwannews.com.tw azt is írja, hogy ez minden idők legjelentősebb légi közlekedési sztrájkja a szigetországban. Az év elején egyébként a legnagyobb tajvani légitársaság, a China Airlines pilótái szüntették be a munkát egy hétre a munkakörülmények javítása érdekében.

Az Eva Air-képviselet tájékoztatása szerint azok az utasok, akik a sztrájk miatt lemondják fel nem használt jegyüket az érintett járatokon, teljes visszatérítést kapnak.

Az utazási irodák által foglalt utasokat a foglaló irodák átfoglalhatják más járatokra. Ennek kondícióit a partnereknek megküldi a B2Sky, vagy írják meg kérdéseiket az evaair@b2sky.hu címre és tájékoztatják őket a részletekről.

Azok az utasok, akik maguk foglalták utazásukat online platformokon, az adott online oldalon keresztül intézhetik a törlést vagy módosítást. Az Eva Air tájékoztatása szerint ezek az utasok fordulhatnak a bécsi call-centerhez is, tel. +43-1-7007-38700, e-mail: info-vienna@evaair.com

Az Eva Air igyekszik minden információt elérhetővé tenni ezen az oldalon is.