A külföldről hazalátogató magyarok miatt rekord forgalomra számít a BlaBlaCar az ünnepek alatt

Forrás: turizmus.com

 2015. december 08. 14:39

Az immár 20 országban jelenlévő, vezető telekocsi közösség, a BlaBlaCar előrejelzése szerint rekordmennyiségű külföldön élő vagy ott munkát vállaló magyar utas vesz igénybe telekocsi szolgáltatást az idei karácsonyi és újévi ünnepek alatt.

A BlaBlaCar oldalán október hónapban csak a Magyarországról induló külföldi utak - elsősorban németországi, ausztriai és svájci utak - kapcsán 23 ezer ülést hirdettek meg. Az eddigi évek tapasztalata azt mutatja, hogy ez a szám decemberben minimum megkétszereződik, de elérheti akár az 50 ezer meghirdetett ülést. Ez valójában minimum 30 ezer kényelmesen utazó telekocsi utast jelent, amely szám egyébként megegyezik a havi Németország és Magyarország közti légiközlekedési személyforgalommal.

 

Mint köztudott, ebben az időszakban a tömegközlekedési lehetőségek hamarabb telítődnek és sokszor drágábbak, jellemző rájuk a túlzsúfoltság. A BlaBlaCar ezért szeretné felhívni a várható rekord mennyiségű utazóra mindazon autósok figyelmét, akik Németország, Ausztria, Svájc és Magyarország közti útvonalakon közlekednek és üres üléseik vannak, hogy sosem volt alkalmasabb időpont a BlaBlaCar oldalán (www.blablacar.hu) meghirdetni üléseiket és spórolniuk az üzemanyagköltségen. A telekocsi minden utas számára kényelmes, sokszor háztól házig szóló, a repülő és vonatárakhoz képest az ünnepi időszakban akár 40-50%, illetve a buszárakhoz képest is 20-30% megtakarítást jelenthet.

"A BlaBlaCar-hoz való csatlakozás jelentősen növelte a meghirdetett nemzetközi útjaink és utasaink számát. A külföldi utak mellett javul az elérése azon országon belüli kistérségeknek is, ahol a tömegközlekedés strukturális gondokkal küszködik vagy épp nem megoldott. Örömünkre szolgál, hogy egyre többen ismerik fel a telekocsiban rejlő spórolási és szociális lehetőséget itthon. Az ünnepekben várható rekord forgalom miatt szeretnénk felhívni felhasználóink figyelmét a biztonsági javaslataink fokozott betartására mind az utas, mind az autós oldalon" - mondta el Haidekker Balázs a BlaBlaCar magyarországi ügyvezetője, egykori AutoHop alapító.

A december a BlaBlaCar teljes nemzetközi hálózatában nagyobb forgalmat jelent, idén 5 millió úttal számolnak ebben a hónapban. A cég fantasztikus 2015-ös évet tudhat maga mögött. Magyarország mellett Románia, Horvátország, Szerbia, a tengeren túlon pedig Mexikó és hamarosan Brazília azonos irányba tartó utasai és autósai is élvezhetik a BlaBlaCar telekocsi előnyeit. Az Európában második, Németországban pedig korábban piacvezető carpooling.com is csatlakozott az gyors ütemben terjeszkedő és két hónappal ezelőtt 200 millió dollár további tőkét bevonó startup zászlója alá.