Modernizálták a Debrecen és Nyírábrány közötti utat

Forrás: MTI

 2022. március 31. 09:20

A kormány komolyan veszi a vidéki Magyarország folyamatos erősítésére vonatkozó stratégiai célkitűzését, és a jövőben is kiemelt figyelmet fog fordítani Debrecen valamint környéke fejlesztésére - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a 48. számű főút átadó ünnepségén kiemelte: "... világos célkitűzés volt, hogy a polgárok, akármilyen kis településen is élnek, a lakóhelyüktől legfeljebb fél óra alatt elérhessék a gyorsforgalmi úthálózat valamelyik pontját, illetve hogy utóbbinak minden eleme elérje az országhatárt".

Arról is beszámolt, hogy 2010 óta harminc új határkeresztező útkapcsolatot adtak át, így ezek száma 83-ról 113-ra nőtt ebben az időszakban. A román határszakaszon két új gyorsforgalmi kapcsolat jött létre, illetve tíz, hétvégi nyitvatartással működő határátkelő nyílt meg.

Ennek része a Debrecen és Nyírábrány közötti, 26,5 kilométer hosszú szakasz, amely most 18,5 milliárd forint európai uniós forrásból újult meg, és amivel az út biztonságosabb, nagyobb (11,5 tonnás) teherbírású lett.

Uniós forrásból újult meg a Debrecenből a román határra vezető út

Fotó: MTI / Vajda János

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a most elkészült út, valamint az ehhez hasonló projektek biztosítják, hogy a régió községei, városai is részesülhessenek a debreceni fejlesztések pozitív hatásaiból - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

"Kellenek a jó utak, és ahhoz kellenek az útépítések" - fogalmazott.