Rekord negyedéves bevételt ért el az airBaltic

Forrás: turizmus.com

 2023. április 17. 10:51

A lett airBaltic légitársaság pozitív üzleti mutatókkal kezdte a 2023-as évet, 104,3 millió eurós bevételt ért el az év első negyedévben, ami 74 százalékkal több, mint 2022 azonos időszakában. Ez a légitársaság történetében eddig elért legmagasabb első negyedéves bevétel.

A szállított utasok száma 77 százalékkal haladta meg 2022 első negyedévét. Az összes teljesített járatok száma 28 százalékkal, 8700-ra nőtt, ami magában foglalja a más légitársaságok számára lízingelt járatok teljesítését is – tájékoztatta lapunkat az airBaltic magyarországi vezérképviselete.

A lett légitársaság több mint 70 desztinációba indít járatokat Rigából, Tallinnból, Vilniusból és Tamperéből, továbbra is a legjobb összeköttetést kínálva a Baltikum és a világ többi része között. A légitársaság mind a négy bázisáról 20 új útvonalat nyitott a nyári szezonra, így még nagyobb utasforgalomra számít.

Az airBaltic történetének legmagasabb negyedéves profitját érte el

Fotó: airBaltic

 

"Az airBaltic célja 2023-ra a 700 millió eurós bevétel elérése és a szállított utasok számának jelentős, akár 4,4 milliós növekedése. Ez által a vállalat visszatérhet a válság előtti állapotba a tartós nyereségesség felé" – hangsúlyozta Martin Gauss az airBaltic vezérigazgatója.