Reneszánsz évadnyitó lakoma a Haris Travel Clubbal

Forrás: turizmus.com

 2015. február 09. 11:08

Immár hagyományos, hogy utasait év elején közös kirándulásra és reneszánsz lakomára hívja meg a Haris Travel. Az idén ismét a Dunakanyar volt a célpont, de előtte még egy kellemes vasárnapi matinéra invitálták a jelentkezőket a Zeneakadémián.

Az idei utak többnyire a tavalyiak „továbbfinomított" változatai. 80 országba szerveznek alapos felkészültséggel utazásokat, a világ minden tájára, Irántól Zambiáig, Chilétől Hollandiáig. Az öt földrész országaiba szóló utak mind kipróbáltak, a szállodáktól az idegenvezetésig, mindegyiket a tulajdonosok maguk is végigjárták. Az Oroszországba és a volt szovjet tagköztársaságokba szóló utak iránti keresletet még nem tudni, hogyan befolyásolja az oroszországi politikai helyzet – jegyezte meg Haris Richard.

Érződik-e az internetes-okostelefonos-hátizsákos turizmus hatása? Kérdésemre Haris Richard elmondta, az általuk szervezett utak jelentős része körutazás, amely távoli tájakra hív, ahol elengedhetetlen a helyismeret, az ottani kapcsolatrendszer megléte vagy éppen a vízum nem egyszerű beszerzése. A közeli európai országokba a fiatalok többsége – főleg ha néhány napról van szó – egyénileg kirándul, de egy tíznapos amerikai, afrikai vagy ázsiai út esetében nagyon fontos a részletekre menő kidolgozottság.

A 2015. évi utakból néhány ízelítőnek: Indiai aranyháromszög és az Amritszár aranytemplom, Az igazi vadnyugat, Baltikum-Finnország-Szentpétervár, Baku, a Kaszpi-tengeri Dubai, Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán.

A több mint 350 ember részvételével szervezett kirándulás a visegrádi Reneszánsz  Étteremben ért véget, ahol a Mesterségek udvarának megtekintése és filmvetítés után igazi középkori bőséges estebéd várta a résztvevőket.