Sikeres magyar fesztivál Hollandiában – tovább nőhet a holland beutazás

Forrás: turizmus.com

 2016. március 23. 15:41

A hollandiai Zoetermeer-ben 5. alkalommal rendezték meg a Hongarije Plaza fesztivált március 12-én. A mintegy 50 kiállító pultjait és standjait közel 8 ezren keresték fel a rendezvényen, amelyet kulturális programok, koncertek és folklór bemutatók gazdagítottak.

A Hágától csupán pár kilométerre fekvő kisváros központjában szervezett eseményen a Hollandiában működő magyar szervezetek, társaságok, a hágai Magyar Nagykövetség, a Magyar Turizmus Zrt. Benelux képviselete, üzletek, borimportőrök, magyar boltok, valamint Magyarországra specializálódott hollandiai utazási irodák vettek részt.

Hollandia Magyarország 9. legnagyobb küldőpiaca, 2015-ben 119.600 vendéget és 423.000 vendégéjszakát regisztráltak hazánk kereskedelmi szálláshelyein, utóbbi +3,7%-os növekedést jelent 2014-hez képest.

Idén további növekedés várható a holland beutaztatásban, amiben jelentős szerepe lehet a fesztiválturizmusnak. Hollandiában nagyon népszerűek a nyári, fiataloknak szóló fesztiválok, így nagy számban vannak holland turisták a Sziget, a Balaton Sound és a Volt fesztiválokon egyaránt. Minden év január közepén Hollandiában (Groningen) rendezik meg a European Festival Awards díjkiosztót, amelyen az idén 2 kategóriában is magyar fesztivál lett Európa legjobbja, a közepes méretű fesztiválok kategóriájában a VOLT, a legjobb programkínálat kategóriájában pedig a SZIGET lett a győztes.

További információ és képek: http://hongarijeplaza.org/