Szigorú feltételek, de komoly előnyök a TUI márkapartnereknek

 2011. január 26. 21:44

Gyerő Krisztina, a TUI Magyarország cégvezetője a Turizmus Panoráma kérdésére arról is beszámolt, hogy az ismert, keményebb feltételek ellenére az előzetes várakozásoknak megfelelő számú magyar márkapartnerrel kötnek ügynöki szerződést, a lemorzsolódás minimális volt. Ezért cserében kedvező jutalékfeltételeket és ösztönzőket biztosítanak.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a fordított áfázásnak köszönhetően az ügynököknek teljes egészében a zsebükben marad a kiszámlázott jutalék ellenértéke, mint ahogy arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a TUI-nál a bruttó csomagárak értelmében jóval magasabb a jutalékalap is, hiszen abba az illetékek és egyéb díjak is benne foglaltatnak.
Az alapjutalék mellett a tavalyi forgalmat meghaladó idei növekmény után 1%-os pluszjutalék, az év végén pedig egy sávos rendszer alapján megállapított extra jutalék is jár az értékesítőknek. A szigorú pénzügyi kondíciók teljesítését vállaló magyarországi márkapartnerek pedig ennek „ellentételezésére” további garantált, 1%-os bónuszjutalékot is kapnak majd.
Az értékesítést különféle akciókkal folytatják és a viszonteladóknak meghirdetett versenyekkel is serkentik majd. A sajtótájékoztatón jelentették be például, hogy 2011-ben is él a Magic Life értékesítési bónusz akció, azaz, minden 15 eladott ML-szoba után egy ingyenes utat kap cserébe az értékesítő, aki így megnyerheti saját nyaralása árát. Az új TUI kondíciók révén ugyanakkor a magyar márkapartnerek előtt is megnyílik a TUI agent árak, agent akciók köre.
Ugyancsak a katalógusbemutatón ismertették a TUI viszonteladóknak meghirdetett Mosolypont verseny eredményét. A TUI utazási központok kategóriában a legtöbb pontot a Mini City Utazási Iroda, az egyéb TUI viszonteladók közül pedig a Karnevál Tours vihette haza, s így ők kapták az elsőséggel járó 500 ezer Ft értékű marketingtámogatást.
Gyerő Krisztina elmondta: az árualap racionalizálása mellett is – mintegy 30%-kal csökkent a magyar indulású charterhelyeik száma Bulgária és Spanyolország elhagyásával – célkitűzésük a tavalyi évi árbevétel megismétlése, az árrés tekintetében pedig javulást szeretnének elérni. E szempontból is biztató, hogy a Club Magic Life brand 2010-ben kétszámjegyű növekedést produkált a magyar piacon, itt idén is hasonló növekedés a cél.