Így néz ki az új Premium Economy osztály az Emiratesnél – videó

Forrás: turizmus.com

 2021. január 04. 10:29

A napokban vette át az Emirates legújabb A380-as típusú óriásgépét, amely az első azon repülőgépek közül, melyeken elérhető lesz a légitársaság új, Premium Economy utasosztálya.

„Míg más légitársaságok megszorítanak, és visszafogják tevékenységüket, mi előre megyünk" – magyarázza Sir Tim Clark, az Emirates vezérigazgatója a légitársaság eltérő gondolkodásmódját.

„Igyekszünk minél hamarabb visszaállítani járatainkat, útvonal-hálózatunkat és szolgáltatásainkat a járvány előtti szintre, és emellett új szolgáltatásokat is bevezetünk, meglepő fejlesztésekkel várjuk vissza utasainkat."

56 ülés található az új Premium Economy osztályon, 2-4-2-es elrendezésben

Fotó: Emirates

A most átvett A380-as mellett a következő két évben további öt vadonatúj gép áll szolgálatba ebből a típusból, melyeken szintén elérhető lesz a Premium Economy osztály, ahogy a 2023-tól érkező Boeing 777X gépeken is.

Ezeket a repülőgépeket az Emirates váltakozva használja majd a különböző útvonalakon, hogy minél több utasnak legyen lehetősége kipróbálni a Premium Economy élményt.

Az új Premium Economy osztály legfontosabb jellemzői:

  • 56 ülés, 2-4-2-es kabinelrendezésben
  • kényelmes, 40 inch (101 cm) üléssor-távolság
  • közel 50 cm széles ülések, melyek 20 cm mélyen hátradönthetők
  • állítható fej-, könyök- és lábtámaszok minden széken
  • krémszínű, valódi bőr üléshuzat
  • a Business osztályra jellemző varrások és elegáns fa betétek
  • az ülések támlájában elhelyezett, 13.3"-es képernyőkön nézhetik az utasok az ice fedélzeti szórakoztatórendszer több mint 4500 csatornáját
  • az üléseknél USB és egyéb töltőbemenetek találhatók
  • széles étkezőasztal és oldalsó koktél asztal

 

A Premium Economy osztály a főkabin elején található. Íme egy látványos videó a szolgáltatás részleteiről:

 

Mindent a biztonság érdekében

A légitársaság átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvánnyal kapcsolatban. A Budapestről induló gépre a 12 évnél idősebb utasoknak kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (visszafelé erre nincs szükség).

Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akiknek jegye 2021. március 31-jét megelőző dátumra szól és a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.