Tulajdonosváltás a QBE Magyarországnál

Forrás: turizmus.com

 2014. december 16. 16:33

A QBE Insurance (Europe) Ltd. ausztrál tulajdonosai megállapodást kötöttek a kanadai Fairfax Financial Holdings-szal magyarországi érdekeltségük eladásáról – közölte Dénes Attila, a biztosító magyarországi fióktelepének vezetője.

A még hatósági jóváhagyásra váró megállapodás értelmében a Fairfax megszerzi a QBE Insurance (Europe) Ltd. magyar – valamint a szlovák és a cseh – piacon meglévő állományait és azok megújítási jogát. A Magyarországon dolgozó munkavállalóik jogfolytonosan átkerülnek a Fairfax állományába.

A QBE működése zökkenőmenetesen folytatódik a portfóliótranszfer bekövetkeztéig, amely a jövő év második felére várható. A társaság 2015. január 1-jétől a Fairfax 100 százalékos viszontbiztosításával folytatja tevékenységét az eddig megszokott munkatársi gárdával és a piacon már jól ismert vagyon-, lakás-, GAP-, valamint utasbiztosítási szolgáltatásaival, utazási irodai vagyoni biztosíték és IATA-biztosítási termékeivel – tájékoztatta szerkesztőségünket a QBE.

A QBE Europe magyarországi fióktelepe tavaly 4,6 milliárd forint díjbevételt ért el. Az idei első három negyedévben pedig 3,9 milliárd volt a díjbevétele – írta az MTI.