Indulhat a Duna Borút felfedezése

Forrás: turizmus.com

 2019. november 11. 16:12

A szerb–magyar határ két oldalán negyven pincészet vendégeként gyűjthetnek maguknak különleges élményeket azok, akik végiglátogatják az elmúlt hónapokban kialakított Duna Borutat.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés júniusi ülésének témája volt a „Duna Borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című, határon átnyúló pályázat, amit Bács-Kiskun megye a Vajdaságal és három szakmai szervezettel közösen valósított meg mintegy 320 ezer euróból.

Nemcsak borkóstolót, hanem gasztronómiai élvezeteket is nyújtanak a borászatok

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A szerb–magyar határ két oldalán összesen negyven pincészet vált a Duna Borút részévé. A programban részt vevő borászatok többsége nemcsak borkóstolót, hanem gasztronómiai élvezeteket, kulturális programot, illetve szállást is kínál a látogatóknak.

A vendégek egy borturisztikai útlevélen pecsételhetik be, hogy melyik célállomást keresték már fel a Kunsági, a Hajós-Bajai, a Szabadkai vagy éppen a Szerémségi borvidéken.

A projekt keretében volt marketingképzés, szakmai konferencia a borászatok számára, szakújságíróknak mutatták be a térséget, a régió borai pedig jelen voltak az Utazás Kiállításon.

Borturisztikai térkép és a borászatokat bemutató kötet is készül

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A projekt része a Bács-Kiskun Megyei Bormustra is, amit november 14-én már második alkalommal rendeznek meg a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben. Erre az eseményre készül el a Duna Borút borászatait bemutató kötet, illetve a témában forgatott promóciós kisfilm is. A kötet, illetve az abban szereplő borturisztikai térkép, valamint útlevél segítségével a borkedvelők meg is kezdhetik az új borút felfedezését.

 

Bács-Kiskun büszke boraira

Hazai és külföldi szakmai elismerések sora bizonyítja, hogy Bács-Kiskun megyei borászatok versenyképes borokkal tudnak megjelenni a piacon. Ezzel párhuzamosan a megyei önkormányzat is dolgozik az alföldi borok marketingjének javításán.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat dolgozik az alföldi borok presztízsének javításán

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Megvalósult a megye legjelentősebb borturisztikai infrastrukturális fejlesztése is, a hajósi Cabernet Látogatóközpont felújítása. Itt kiállítótér, ügyfélszolgálat és konferenciaterem szolgálja a térségi borturizmus fejlesztését.