Ez a világ top 10 legtúlzsúfoltabb úti célja

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 19. 16:21

Az utazási ágazatban minden visszatért a járvány előtti kerékvágásba, rengetegen indulnak el újra felfedezni a világot. Egy friss kutatásból kiderül, melyek most a világ legzsúfoltabb turisztikai célpontjai. Annyit már most elárulunk, hogy a három dobogós úti cél egyazon országban található.

A MoneyTransfers.com összeállította a világ legtúlzsúfoltabb úti céljainak listáját, az első helyen a thaiföldi Phuket sziget áll.

Nem meglepő, hogy Phuket ilyen népszerű – ez a legnagyobb thaiföldi sziget, és mintegy 90 kilométeres partvonallal büszkélkedhet. Strandjai népszerűek a búvárok körében, emellett rengeteg piaccal és hihetetlen tengeri herkentyűkkel is rendelkezik.

A kutatás eredményei azonban egészen meghökkentőek: a sziget minden egyes helyi lakosára körülbelül 118 turista jut. Nem Phuket az egyetlen túlzsúfolt úti cél Thaiföldön. A lista második és harmadik helyén Pattaja városa és Krabi tartomány, két másik szupernépszerű thaiföldi nyaralóhely áll – írja a TimeOut.

Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Phuketbe látogatók körében a Phang Nga-öböl

Fotó: 123rf.com

 

Íme a világ 10 legzsúfoltabb turisztikai célpontja a MoneyTransfer.com szerint:

  1. Phuket, Thaiföld
  2. Pattaja, Thaiföld
  3. Krabi, Thaiföld
  4. Mugla, Törökország
  5. Hurghada, Egyiptom
  6. Makaó, Kína
  7. Iráklion, Görögország
  8. Velence, Olaszország
  9. Rodosz, Görögország
  10. Miami, USA

A túlturizmus számos népszerű úti célra súlyos hatással van, néhány helyen már kénytelenek voltak intézkedéseket bevezetni a turisták számának megfékezésére. Bali számos tilalmat rendelt el, Velence idegenforgalmi adót vezet be, az Akropoliszon pedig korlátozzák a látogatók számát.